Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Uitvaartcentrum in Bussum

  Afscheid nemen van een dierbare is een persoonlijk moment. Liefst doet u dat in een uitvaartcentrum in uw eigen omgeving. Bent u op zoek naar een uitvaartcentrum in de omgeving van Bussum? Dan kunt u bij De Groot Uitvaart terecht. Ons uitvaartcentrum in de buurt van Bussum biedt professionele diensten voor het organiseren van een passend afscheid in een natuurlijke omgeving.

  Persoonlijke uitvaart in de regio Bussum

  Een persoonlijke uitvaart is een afscheid, geheel afgestemd op de wensen en behoeften van de overledene en hun nabestaanden. Bij ons uitvaartcentrum in de omgeving van Bussum kunt u terecht voor een unieke en persoonlijke ceremonie, zoals een afscheidsdienst met zeer specifieke wensen of met een speciaal thema. Ook wat catering betreft is er zeer veel mogelijk bij ons uitvaartcentrum dichtbij Bussum. Als u kiest voor een ceremonie in het uitvaartcentrum van De Groot Uitvaart in de omgeving van Bussum, vinden wij het altijd belangrijk om vooraf goed met u te overleggen hoe wij het beste de dienst kunnen realiseren in ons uitvaartcentrum. Medewerkers bij ons uitvaartcentrum zijn zeer betrokken en bieden ondersteuning en advies op maat. Zo kan een persoonlijke uitvaart in de omgeving van Bussum een mooi afscheid zijn van een dierbare op een manier die écht bij hen past.

  Hoofdingang uitvaartcentrum in Huizen

  Afscheid nemen bij uitvaartcentrum De Groot Uitvaart

  Ons uitvaartcentrum in de omgeving van Bussum biedt diverse mogelijkheden. U kunt gezamenlijk afscheid nemen maar ook voor of na de dienst in kleine kring bijvoorbeeld laatste woorden richten aan de overledenen of persoonlijke herinneringen in de kist te leggen en meegeven aan de overledene.

  Het uitvaartcentrum in de omgeving van Bussum heeft een klassieke uitstraling en straalt zowel buiten als binnen rust uit. Het is een plek waar respect en waardigheid centraal staan. In het uitvaartcentrum is er ruimte voor ieders individuele behoeften en wensen rondom het afscheid.

  Verzorging van de overledene

  In ons uitvaartcentrum nabij Bussum kan de overledene verzorgd en opgebaard worden. Wij kunnen dit volledig voor u uit handen nemen. Mogelijk vindt u het prettig om de overledene zelf te verzorgen, dat is uiteraard ook mogelijk. Onze uitvaartmedewerkers kunnen u hierbij ook ondersteunen.

  Rouwbezoeken en condoleance

  Ook kunt u na de dienst in ons uitvaartcentrum dichtbij Bussum terecht om gezamenlijk deze bijzondere dag af te sluiten. Mogelijk vindt u het prettig zijn om uw dierbare een laatste rustplaats te bieden in een natuurlijke omgeving in de buurt van Bussum. Dit kan op het kerkhof bij ons uitvaartcentrum dichtbij Bussum.

  Wij staan voor u klaar

  • Maak gebruik van de muziekinstallatie en presentatiemiddelen.
  • Wij begeleiden u bij de gehele uitvaart.
  • Bezoek 24 uur per dag uw dierbare in ons uitvaartcentrum.
  • Persoonlijk en intiem samen afscheid nemen.
  • Wij houden rekening met de wensen van uw dierbare.

  Meer informatie over het overlijden 

  Natuurlijke, rustige omgeving in de buurt van Bussum

  Het uitvaartcentrum van de Groot Uitvaart en het kerkhof van het uitvaartcentrum zijn gelegen in een groene en rustige omgeving in de buurt van Bussum. Een ceremonie bij ons uitvaartcentrum in een natuurlijke, bossige omgeving kan een prachtige plek zijn om afscheid te nemen.

  Het kan bijdragen aan een gevoel van verbondenheid met de natuur, en u een prettig en vredig gevoel geven. Het kan voor u ook een mooie plek zijn om tijdens uw bezoek tot rust te komen en te reflecteren in een natuurlijke omgeving dichtbij Bussum.

  Zoekt u een uitvaartcentrum in de omgeving van Bussum?

  Natuurlijk wilt u afscheid nemen van uw dierbare in uw directe omgeving. Als u op zoek bent naar een uitvaartcentrum in de buurt van Bussum, kan De Groot Uitvaart uitkomst bieden. Het uitvaartcentrum in Laren bevindt zich in de directe omgeving van Bussum en u kunt hier waardig afscheid nemen, op een persoonlijke manier in een natuurlijke omgeving.

  Ruimte binnen uitvaartcentrum Huizen

  Rouwvervoer mogelijkheden

  Het is gebruikelijk dat de rouwstoet begint vanaf het uitvaartcentrum. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een andere locatie als een woonhuis of kerk. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw dierbare te vervoeren.

  Exclusief rouwvervoer

  Naast de gebruikelijke rouwauto met volgauto’s kan er ook gekozen worden voor exclusieve varianten van vervoer, denk hierbij aan een Rolls-Royce. Ook kan er gekozen worden voor een rouwkoets, loopkoets of paard-en-wagen. Uitzonderlijke vervoersmiddelen zoals een rouwfiets, rouwkoe, rouwmotor of rouwboot kunnen ook gekozen worden.

  Meer over rouwvervoer

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken:

  Veelgestelde vragen over ons uitvaartcentrum

  Hoe vaak mag ik de overledene in het uitvaartcentrum bezoeken?

  Steeds meer nabestaanden willen de overledene kunnen bezoeken in het uitvaartcentrum in Huizen wanneer en zo vaak als ze daar behoefte aan hebben. Familie, vrienden en bekenden kunnen zo in hun eigen tempo en in alle rust afscheid nemen van de overleden dierbare. Ons uitvaartcentrum beschikt over twee fijne, zorgvuldig ingerichte familiekamers (24 uurs-kamers) om nabestaanden alle ruimte en gelegenheid te geven om bij de overledene te kunnen zijn.

  De twee familiekamers bevinden zich in een apart gedeelte van ons uitvaartcentrum. Wanneer een van deze familiekamers beschikbaar is, kan na het overlijden de dierbare overledene in de kamer worden opgebaard, tot en met de dag van de uitvaart. Familie en/of vrienden krijgen een sleutel van de familiekamer en kunnen zelf bepalen wie er bij de overledene is, en wanneer. Het deel waar de overledene opgebaard ligt kan, wanneer dit nodig is of gewenst, worden afgeschermd met behulp van een gordijn.

  De familiekamer in ons uitvaartcentrum in Huizen is een veelgebruikte oplossing wanneer u thuis geen bezoek wilt of kunt ontvangen, maar u toch bij uw dierbare wilt kunnen zijn. De familiekamer is ook een uitkomst voor familie, vrienden of bekenden die verder weg wonen, en misschien niet op het geplande afscheidsmoment of bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Soms vinden nabestaanden het prettig om gebruik te kunnen maken van de familiekamer, omdat het neutraal terrein is. Waarbij u toch een eigen sfeer kunt creëren in de familiekamer met foto’s, bloemen en persoonlijke spulletjes.

  De familiekamers zijn helemaal ingericht op een langer verblijf. De kamers beschikken over een keuken met bijbehorende apparatuur, een slaap-/zitbank, airconditioning, een radio-, TV- en internetaansluiting, een wc, en de mogelijkheid om te douchen. Het gebruik van koffie, thee en frisdrank is bij het tarief inbegrepen. Wanneer er bloemen worden bezorgd voor de overledene, dan zorgen wij ervoor dat de bloemen op de familiekamer terechtkomen.

  Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

  Het allereerste wat u doet, is de huisarts bellen. Wanneer de huisarts geen dienst heeft, kunt u de dienstdoende huisarts bellen of de huisartsenpost. Dit kan 24 uur per dag, er is altijd een huisarts beschikbaar in uw gemeente of regio.

  De huisarts komt zo snel mogelijk en stelt het overlijden vast. Hij of zij stelt daarbij een officiële verklaring van overlijden op, dit heeft u later nodig om aangifte van overlijden te doen bij de burgerlijke stand van de gemeente. Als de huisarts geweest is, kunt u naaste familie of vrienden van de overledene bellen. Daarna belt u ons op telefoonnummer 035 525 43 63 (De Groot Uitvaartcentrum). Wij zijn dag en nacht bereikbaar en zorgen ervoor dat alles rond het overlijden en de uitvaart in overleg met u geregeld wordt.

  Hoeveel dagen na overlijden word je begraven?

  Het tijdstip van begrafenis of crematie is wettelijk bepaald. Iemand mag niet binnen 36 uur na overlijden begraven worden, maar ook niet later dan 6 werkdagen na het overlijden.

  Er kunnen omstandigheden zijn waardoor de begrafenis zal moeten plaatsvinden buiten deze wettelijke termijn. Wilt u dat de begrafenis eerder plaatsvindt dan vanaf 36 uur na overlijden, dan moet de officier van justitie hiervoor toestemming geven. Wanneer u wilt dat de begrafenis later dan 6 werkdagen na de dag van overlijden plaatsvindt, dan zal de gemeente daarvoor toestemming moeten geven. U heeft dan ook een verklaring van uitstel van de huisarts nodig. Wanneer er geen gevaar voor de volksgezondheid is, dan zal de huisarts bijna altijd toestemming geven. Deze verklaring moet aan de gemeente overhandigd worden.

  Vindt een begrafenis plaats op een doordeweekse dag, dan zullen de normale tarieven gelden wanneer deze binnen de door de begraafplaats opgestelde tijden valt. De meeste begraafplaatsen laten begrafenissen plaatsvinden tussen 10.00 en 16.00 uur. Voor begrafenissen buiten deze uren, wordt vaak een toeslag in rekening gebracht.

  Vindt de begrafenis plaats op een zaterdag, en buiten de standaardtijden, dan wordt er vaak een toeslag in rekening gebracht. Op gemeentelijke begraafplaatsen moeten begrafenissen op zaterdag vaak vroeger plaatsvinden dan op een doordeweekse dag het geval zou zijn. In Huizen mag bijvoorbeeld alleen op zaterdag begraven worden tussen 10.00 en 14.00 uur. De openingstijden van ons uitvaartcentrum in Huizen sluit hier feilloos op aan.

  In Nederland is de toestemming van de burgemeester nodig, wanneer u wilt dat de begrafenis op een zondag of op een (nationaal erkende) feestdag plaatsvindt. Hier zijn strikte regels voor opgesteld die zijn opgenomen in de gemeentelijke verordening.

  Wat kost een uitvaart in Bussum?

  Dit kan erg verschillen, de kosten voor een uitvaart hangen af van hoe de uitvaart geregeld is en uitgevoerd wordt. Daarbij speelt mee of u voor een crematie of een begrafenis kiest. Ook gaat het om welke andere keuzes u daarbij maakt met het uitvaartcentrum, zoals het type kist, het gebruik van audio, video of bijvoorbeeld de catering die u aanwezigen aanbiedt, zoals een koffietafel. Per gemeente kunnen de graf- of crematiekosten verschillen. Wij kunnen u daarover vanuit ons uitvaartcentrum in de regio van Bussum goed informeren.