Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Gedenkstenen

  Na de begrafenis moet er een grafmonument komen. Een monument geeft vorm aan de laatste plek van de overledene en is een belangrijk herdenkingspunt voor nabestaanden. Vragen kunnen zijn: welke steen moet het worden, welk type letter, moet er wel of geen foto op en komt er een bijpassende bloemenvaas bij? Door gedenkstenen op een begraafplaats te bekijken krijgt men vaak een idee van de vele mogelijkheden. Maar men kan zich nog steeds het beste laten adviseren door mensen die er ervaring mee hebben.

  Ook na een crematieplechtigheid kunt u ervoor kiezen om de urn bij te zetten in een urnenmuur of urnengraf en deze te voorzien van een gedenksteen. Iedere begraafplaats heeft voor wat betreft de grafmonumenten-gedenkstenen eigen regels. Op de ene begraafplaats mag men bijvoorbeeld alleen een staand monument plaatsen of alleen een liggend monument. Het kan ook voorkomen dat men alleen een liggend monument mag plaatsen, maar bijvoorbeeld geen opstaande achterkant. Onze adviseurs van grafmonumenten zijn op de hoogte van de verordening van de begraafplaatsen in de omgeving.

  Staande en liggende grafstenen-grafmonumenten

  Vrijwel iedere begraafplaats heeft een reglement-verordening aangaande de grafstenen-grafmonumenten, informeer daarom vooraf welk monument mogelijk is op de begraafplaats van uw keuze. Wat het aanbod betreft is er tegenwoordig heel veel mogelijk.

  Glazen grafmonumenten

  Ook in glas kunnen er mooie grafmonumenten worden gemaakt. Voor voorbeelden van een grafmonument kunt u ook bij ons terecht.

  Zelf ontwerpen van glazen gedenktekens

  Een nieuwe trend in grafmonumenten is het zelf ontwerpen van een grafmonument. Via een bepaald systeem kan men een glazen monument of een monument uit glas en steen samenstellen.

  Grafbeelden of herdenkingsstenen

  Soms wil men een heel specifieke gedenksteen plaatsen voor de overledene zoals een grafbeeld of herdenkingssteen. Bespreek eerst met de verkoper en/of beheerder van de begraafplaats of dit tot de mogelijkheden behoort.

  Houten grafmonumenten

  Wil men eens iets heel anders dan de standaard grafmonumenten dan kan men ook kiezen voor een houten grafmonument.

  Polyester grafmonumenten

  Het polyester grafmonument is een grafmonument van deze tijd. Het is een kunststof die duurzaam is en niet zal verweren. Het is leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. Ook de belettering kan op diverse manieren worden aangebracht.

  Grafmonumenten voor de kleine beurs

  Het grafmonument is in iedere prijsklasse verkrijgbaar, ook voor de kleine beurs. Na al het verdriet is het misschien moeilijk om hier over na te denken, maar het kan wel de moeite waard zijn de prijzen te vergelijken.

  Gedenkstenen voor een urnenmuur-urnengraf

  Wil men dat de nis in de urnenmuur wordt afgesloten dan kan dat met een gedenksteen. Op een dergelijke gedenksteen kan men de naam, geboortedatum, overlijdensdatum en eventueel een foto van de overledene laten aanbrengen. In diverse vormgevingen is het ook mogelijk voor een urnengraf.

  Tijdelijke grafmomumenten

  Wanneer u nog geen keuze heeft (kunnen) maken of de gedenksteen is nog niet gereed, kunt u kiezen voor een tijdelijk alternatief.

  Enkele mogelijkheden: 

  Graftrommels

  Steeds vaker kiezen we tegenwoordig voor een begrafenis, een kaart of een rouwadvertentie die niet standaard is. We willen graag laten zien dat de overleden dierbare een bijzonder mens was. Vaak is het moeilijk om deze wens goed vorm te geven. De tekst op de grafsteen is beperkt en het plaatsen van persoonlijke voorwerpen bij de steen stuit op allerlei praktische bezwaren. Ook is het lastig om de bloemen op het graf mooi te houden, na verloop van tijd bezoeken we het graf minder regelmatig, vazen waaien om en bloemen verwelken.

  Een graftrommel is dan een uitkomst. Het is eigenlijk een kleine, zeer persoonlijke vitrine bij een graf. In een graftrommel kunt u foto’s, bloemen en andere tastbare herinneringen aan de overledene op een veilige en mooie manier bij het graf plaatsen. Zo kunt u in een graftrommel bijvoorbeeld de lievelingsknuffel van een kind, een brief aan een geliefde of een voorwerp van een bijzondere hobby smaakvol etaleren. Kunstbloemen, gekleurde linten, teksten in het glas zorgen voor een persoonlijke noot.
  Lees meer op: Graftrommels.nl

  Oude en/of verweerde graven

  Familiegraven worden veelal aangekocht voor een lange periode. Door de weersinvloeden kunnen graven verweren en door de ouderdom van de stenen kunnen zij de glans en kleur verliezen. De grafstenen zijn daarom af en toe aan een grote onderhoudsbeurt toe. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

  Rouwarrangementen van kunstbloemen

  www.perpetuabloematelier.nl

  Teksten grafmonumenten

  Heeft men de keus gemaakt voor een grafsteen dan zal daar veelal ook iets op moeten komen te staan. Men kan natuurlijk volstaan met de naam, de geboortedatum, de overlijdensdatum. Meestal zal dit worden aangevuld met een spreuk of tekst uit de bijbel of met teksten als:

  • Hier rust ....
  • Hier rust mijn lieve man, onze vader en opa
  • Hier rust mijn lieve vrouw, onze moeder en oma
  • In dierbare herinnering
  • In memoriam
  • In liefdevolle herinnering
  • In dankbare herinnering
  • Blijvend in onze herinnering

  Wij beschikken over een ruim assortiment werktekeningen en fotovoorbeelden van stenen en urnen.

  Tevens kunt u kijken op de websites van de steenhouwerijen/leveranciers waar wij goede contacten mee hebben: www.baarnsche-steenhouwerij.nl / www.larensesteenhouwerij.nl / www.norvoldmemorials.nl

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken: