Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Rouwkaarten

  Een rouwkaart is een schriftelijk bericht waarin familie en belangstellenden op de hoogte worden gesteld van het overlijden van de overledene. Het is belangrijk dat voor de overledene zorgvuldig een rouwkaart wordt uitgezocht. Bij het opmaken van de rouwkaart hebben nabestaanden de mogelijkheid om deze volledig zelf in te richten en aan te passen zodat de kaart het best bij de overledene past. Ook voor het overlijden kunt u zich verdiepen in de keuze van de rouwkaart. Over het algemeen zijn er drie keuzes die moeten worden gemaakt aangaande het uiterlijk van de rouwkaart. Dit zijn de kaart zelf, de tekst op de rouwkaart en de eventuele toevoeging van een afbeelding of symbool dat van toepassing is op de overledene. Deze drie elementen stellen u in staat om een persoonlijke kaart te creëren. Wij beschikken over een ruime collectie aan kaarten en voorbeeldteksten die gerelateerd zijn aan verschillende thema's.

  Uw keuze is echter niet gelimiteerd aan een keuze uit onze collectie en u kunt naar volledig vrij inzicht een kaart samenstellen. Belangrijk om te onthouden is dat de kaarten kort na het overlijden moeten worden verstuurd om familie en belangstellenden op tijd in te lichten over de uitvaart en eventuele momenten van afscheid. De rouwkaart is dan ook één van de eerste punten die tijdens de bespreking van de uitvaart aan bod zal komen. Het ontwerpen van de kaart gebeurd in overleg waarbij wij u zullen voorzien van voorbeelden en proefdrukken van de drukkerij. Pas als er een akkoord wordt gegeven zullen wij de opdracht definitief maken bij de drukkerij.

  Om u een inzicht te geven over de mogelijkheden op het gebied van rouwkaarten hebben wij een deel van onze collectie rouwkaarten op deze website geplaatst, alsmede een groot aantal voorbeeldteksten. 

  De kleuren van de getoonde rouwkaarten kunnen afwijken van het origineel.

  De voorbeeldteksten zijn opgedeeld in verschillende categorieën en zijn er om u een overzicht te geven over de meest gebruikte teksten met betrekking tot de genoemde thema's. Deze voorbeeldteksten zijn er voor u ter inspiratie en u bent volledig vrij om naar eigen inzicht een tekst te bedenken voor op de rouwkaart.

  Klik hieronder voor de voorbeeldteksten:

  Rouwkaarten
  Hieronder hebben wij voor u voorbeeldteksten voor rouwkaarten ter inspiratie.
  Meer informatie
  Gedichten
  Hieronder vindt u een collectie van liederen en gedichten. (Wel en niet religieus in willekeurige volgorde)
  Meer informatie
  Locaties
  Hieronder vindt u voorbeeldteksten om locaties van uitvaartplechtigheden te vermelden.
  Meer informatie
  Dankbetuiging
  Hieronder vindt u voorbeeldteksten voor dankbetuigingen die vaak na de uitvaart verzonden worden.
  Meer informatie
  Kinderen
  Hieronder vindt u teksten die gebruikt worden bij het overlijden van jongeren, kinderen, baby's of te vroeg geborenen.
  Meer informatie
  Zakelijk
  Hieronder vindt u een collectie teksten die kunnen worden gebruikt vanuit een bedrijf of organisatie.
  Meer informatie
  Inspiratie
  Spiegel van emoties. Voor meer informatie dient u in te loggen.
  Meer informatie
   

  Verzending van de rouwkaarten

  Rouwkaarten worden, voorzien van een speciale rouwzegel, verzonden in een speciale envelop. De rouwpost wordt door de PostNL, via een speciaal traject behandeld en zorgt ervoor dat de post normaal gesproken de volgende werkdag op het bestemde adres afgeleverd wordt. Het schrijven van de enveloppen gebeurt over het algemeen door de nabestaanden. Wanneer u een adressenbestand aanleverd worden de adressen op de envelop geprint. Uiteraard in dezelfde stijl en kleur als de tekst op de rouwkaart zelf. Het verdere postgereed maken van de rouwkaarten kunt u aan onze zorg toevertrouwen, zodat u de gelegenheid heeft zich op andere dingen te concentreren.

  Voor rouwkaarten die buiten Huizen bezorgd moeten worden, beschikken wij over routebeschrijvingen naar ons Uitvaartcentrum, diverse kerken en de beide begraafplaatsen in Huizen. Ook zijn er diverse routebeschrijvingen van crematoria en begraafplaatsen buiten Huizen beschikbaar. Deze kunnen dan bij de rouwkaart worden toegevoegd. Van veel begraafplaatsen en crematoria vindt u de adresgegevens tevens op onze website. Ook is er een geschreven en digitale routebeschijving naar ons uitvaartcentrum beschikbaar.

  Post na overlijden

  Met de Nabestaandenservice kunt u de aan de overledene geadressseerde post die door PostNL wordt bezorgd, laten doorzenden naar  een ander adres. De post van de overledene kan woden doorgezonden naar het adres van de aanvrager van de Nabestaandenservice of naar een ander adres. 

  De Nabestaandenservice dient u aan te vragen via een executeur. Als deze er niet is, mag een familielid de service aanvragen. Het duurt minimaal zeven dagen om uw aanvraag voor de nabestaanden te verwerken. U Kunt de Nabestaandenservice uitsluitend aanvragen via het internet op postnl.nl/nabestaandenservice. Na het aanvragen van de service ontvangt u van PostNL een bevestiging per e-mail. Meer weten over de Nabestaandenservice, kijk op postnl.nl/nabestaandenservice.

  De dankbetuiging

  Gebruikelijk is om ongeveer 4 tot 6 weken na de uitvaart een dankbetuiging te versturen. De dankbetuiging is meestal een kleine uitgave van de rouwkaart. Net zoals bij de rouwkaart kunt u een geheel eigen ontwerp samenstellen met een tekst, achtergrond en eventuele afbeeldingen.

  De procedure voor de dankbetuigingen werkt hetzelfde als bij de rouwkaart, wij zullen voor het definitieve akkoord een proefdruk laten maken om zeker te weten dat alles naar wens is. In tegenstelling tot de rouwkaarten zijn dankbetuigingen geen speciale rouwpost, er gaat een normale postzegel op en deze zullen daarom als normale post behandeld worden. De dankbetuigingen zullen dus niet in alle gevallen aankomen op de dag na verzending. Ook voor dankbetuigingen beschikken wij over veel voorbeeldteksten

  Het bidprentje

  Het bidprentje is een klein kaartje dat volgens de katholieke traditie na de kerkdienst wordt uitgereikt aan de belangstellenden. Vaak bestaat het bidprentje uit een afbeelding van een heilige, gegevens over het leven van de overledene en het onmisbare gebed. Tegenwoordig is het gebruik van bidprentjes afgenomen, echter bestaat er nog altijd de mogelijkheid tot de verstrekking van bidprentjes bij een uitvaart. Indien u bidprentjes wenst kunt u dit aangeven tijdens de bespreking van de uitvaart en wij zullen u dan adviseren over de mogelijkheden.