Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
Winkelmandje
 
Roos op hout

Crematie in Huizen

De uitvaart van uw dierbare is een verdrietig moment. Een periode wordt afgesloten en daar wilt u op een passende manier bij stil staan. Er komen veel vragen op u af en veel zaken dienen in korte tijd geregeld te worden. Wij begrijpen dit. In deze emotionele periode staan wij voor u klaar. Wij zijn uw uitvaartondernemer.

Wij helpen u met raad en daad

Misschien heeft uw dierbare wensen met betrekking tot de uitvaart die vooraf kenbaar zijn gemaakt. Deze wensen kunt u samen met de uitvaartondernemer bespreken. Echter, ook wanneer er geen wensen bekend zijn kunnen wij u hierbij helpen. Voorafgaande aan de uitvaart bespreken wij samen met u zaken zoals de kosten, de rouwkaart en de rouwadvertenties. Ook voor de opbaring en de verzorging van uw dierbare kunt u bij ons terecht. De crematie kan plaatsvinden vanaf 36 uur na het overlijden tot maximaal 6 dagen na het overlijden. Voor andere termijnen dient specifiek toestemming geregeld te worden. Wij zijn lokaal gevestigd in Huizen en weten de juiste bedrijven en instanties voor u te vinden.

Afscheid nemen tijdens de dienst

In het crematorium breekt de tijd aan om afscheid te nemen. In overleg met u bespreken we de mogelijkheden hiervoor. Tijdens de afscheidsdienst is het mogelijk om muziek te (laten) spelen, foto’s of video’s te vertonen en mensen te laten spreken. Daarnaast bekijken we in overleg met u de rouwbloemen, het vervoer en de kist. U kunt ervoor kiezen om de kist tijdens de dienst open of dicht te laten. Er is ook de mogelijkheid om de afscheidsdienst op te nemen of live uit te zenden. Nadien is er ruimte voor condoleances. Vaak wordt er tijdens deze bijeenkomst koffie met iets lekkers geserveerd. Uiteraard worden deze wensen met u besproken en zijn er vele andere opties mogelijk.

De bestemming van de as

Na de afscheidsdienst wordt de kist naar ovenruimte gebracht. Het is uw eigen keuze of u hier juist wel of niet bij wilt zijn. De oven heeft een warmte van 800 graden. Het is mogelijk om voorwerpen zoals bloemen of knuffels in de kist te doen. Na het daadwerkelijke cremeren worden alle niet verbrande materialen zoals chirurgisch staal uit de as gehaald. Na een wettelijke tijd van 30 dagen kan de urn met as opgehaald worden. U kunt ervoor kiezen om de as uit te strooien of om deze in de urn bij te zetten in een urnengalerij. Ook het verwerken van de as in een sieraad behoort tot de mogelijkheden.

Meer over de asbestemming

Vragen?

Heeft u nog meer vragen met betrekking tot het regelen van de uitvaart? Wellicht staat uw vraag bij de meest gestelde vragen. Voor directe vragen zijn wij telefonisch en per mail bereikbaar.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Uw vraag gaat over:
Hoe kunnen wij u bereiken: