Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  De rouwadvertentie

  De rouwadvertentie die door de familie in de krant wordt gezet is over het algemeen een kopie van de rouwkaart. Een rouwadvertentie is zinvol als de overledene maatschappelijke functies had en/of druk was in het verenigingsleven. Een rouwadvertentie is nuttig als u als nabestaande niet alle contacten van de overledene kent maar toch zoveel mogelijk mensen wilt informeren. Vraag uzelf goed af in welke krant de rouwadvertentie moet komen. Welke krant wordt het meeste gelezen in de kringen waar de overledene zich bewoog?

  De keuze van de krant

  De centrale vraag die komt kijken bij het plaatsen van een rouwadvertentie is in welke krant de advertentie geplaatst wordt. Belangrijk hierbij is te bedenken met welk doel de rouwadvertentie wordt geplaatst en welke doelgroep u wilt bereiken. Is de overledene landelijk bekend, dan ligt de keuze voor een landelijke krant voor de hand. Voor iemand die actief is geweest in het verenigingsleven of een gemeenschap is een advertentie in een regionaal dagblad, een plaatselijk weekblad, een kerkblad of een gratis huis aan huisblad vaak al voldoende. Uit onderzoek is gebleken dat familieberichten in kranten waarop men een abonnement moet nemen zeer veel worden gelezen, maar dat ook de familieberichten in de gratis huis-aan-huis bladen veel lezers trekken.

  De tekst van de advertentie

  In de praktijk is de tekst van een rouwadvertentie vaak gelijk aan de tekst van de rouwkaart. Het tijdstip van de verspreiding van de rouwadvertentie kan ook van invloed zijn op de tekst van de rouwadvertentie. Vindt de verspreiding bijvoorbeeld plaats na de uitvaart, dan zal de tekst vaak aangepast moeten worden met een vermelding dat de uitvaart reeds heeft plaatsgevonden. Wederom speelt de reden voor het plaatsen van een rouwadvertentie  hierin een rol. 

  Advertentie met afbeelding

  Niet alleen in de rouwkaart, maar zeker ook in advertenties worden steeds vaker afbeeldingen gebruikt. En dan allang niet meer alleen de foto op de achtergrond waar de tekst overheen wordt gezet. We maken de advertentie zo op, dat de belangrijke beeldelementen goed zichtbaar blijven in de krant. Zo'n advertentie blijkt steeds belangrijker te worden voor de grote groep menden die de overledene kent, of mensen waarvan het adres vaak niet meer kan worden achterhaald. Ook wanneer er volg-advertenties zijn (de advertenties onder de hoofdadvertentie) is het mogelijk om een afbeelding daarin door te laten lopen. Voor voorbeelden, inspiratie of vragen hierover kunt u contact met ons opnemen. 

  De prijs van de advertentie

  De prijs van de advertentie is afhankelijk van de gekozen krant(en), de dag van plaatsing en de lengte en breedte van de advertentie. De krant berekent de advertentieprijs per mm per kolom. Een gebruikelijk formaat is een advertentie opgemaakt in 2 kolommen. Bedenk hierbij dat hoe groter het bereik/verspreidingsgebied van de krant is, des te duurder de advertentie. 

  Zakelijke rouwadvertenties

  U kunt via ons snel en gemakkelijk uw zakelijke rouwadvertentie laten maken en plaatsen in de door u gewenste krant(en) in binnen- en buitenland. Het enige dat u hoeft te doen is de digitale tekst (zie tekstvoorbeelden) en de gewenste plaatsingsdatum opgeven. 
  Van de opgemaakte advertentie ontvangt u een voorbeeld. U ontvangt een opgave van de plaatsingskosten en wij zorgen voor inzending naar de uitgever(s). 

  Uiteraard zullen wij u helpen met uw keuzes omtrent een rouwadvertentie en op basis van onze ervaring u adviseren. U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen. 

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken: