Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Rouwvervoer

  De overledene moet worden vervoerd van het uitvaartcentrum/woonhuis/ plaats van opbaring naar de kerk, begraafplaats of het crematorium. Voor het vervoer zijn diverse mogelijkheden waaruit men kan kiezen.

  Rouwauto en volgauto's

  De rouw- en volgauto's kunnen in de kleuren zwart, grijs, wit of bijv. bordeauxrood besteld worden. Het aantal volgauto's hangt af van het aantal personen dat u in de statie wilt laten meerijden.

  Rouw en volgauto's exclusief

  Denkt men aan een exclusieve statie dan kan gebruik worden gemaakt van Rolls Royce-rouwvervoer. U heeft dan een unieke rouwstoet in de originele Rolls Royce-kleurstelling "royal blue over silver grey". Er is één rouwauto beschikbaar en 4 volgwagens.

  Rouwkoetsen

  Het rouwvervoer kan ook heel exclusief en chique met rouwkoetsen worden gedaan. Het is het rouwvervoer waar het Koninklijk Huis de voorkeur aan geeft. Steeds vaker wordt er door de Nederlander gebruik gemaakt van de rouwkoets. Het is een heel indrukwekkend gezicht. De rouwkoetsen zijn er in de kleuren wit en zwart. Het is ook mogelijk om naast de rouwkoets volgkoetsen te gebruiken en zelfs een bloemenkoets (in zowel de kleur zwart als wit).

  De loopkoets

  De loopkoets is een vrij nieuwe manier van rouwvervoer. Door gebruik te maken van de loopkoets kan men tot het laatste moment dicht bij de overledene blijven. De loopkoets kan tot voor in de kerk komen of tot aan het graf.

  Rouwvervoer met paard en wagen

  Voor de echte liefhebber van het landleven kan het rouwvervoer ook met paard en wagen gebeuren. Dit soort rouwvervoer geeft aan de uitvaart een heel bijzondere persoonlijke noot. De wagen is nog origineel groen en heeft geen bok. Tijdens het vervoer loopt de koetsier naast de wagen en het op- en afladen van de overledene van de wagen gebeurt nog steeds met hetzelfde eerbetoon als vroeger.

  Rouwbus - uitvaartbus

  Het komt steeds vaker voor dat de familie tot het laatste moment bij de overledene wil blijven en ook tijdens het rouwvervoer dicht bij hun dierbare wil zijn. Samen met de overledene en de familie naar de begraafplaats of het crematorium. Daar is de rouwbus/uitvaartbus voor beschikbaar. In Nederland zijn er  bussen geschikt voor gemaakt.

  De bordeauxrode uitvaartbus, de grijs-zwarte en de blauwe uitvaartbus.

  De bordeauxrode en de grijs-zwarte rouw/uitvaartbus biedt plaats aan ca.15 personen plus de kist met de overledene. De donderblauwe uitvaartbus biedt plaats aan 22 personen, 2 rolstoelen en de kist met de overledene.

  Oldtimer

  Voor de overledene die grote voorliefde had voor de oldtimer is het mogelijk zijn laatste reis in de oldtimer te laten plaatsvinden.

  Rouwboot

  In Amsterdam is er een zwarte rouwboot te huur. In Amsterdam is alleen de begraafplaats Zorgvlied met de rouwboot bereikbaar. De rouwboot biedt plaats aan de kist met de overledene en maximaal 15 personen. Het is mogelijk de rouwboot te laten volgen door salonboten. De stoet zal met gepaste kalmte, via de Amstel naar de begraafplaats Zorgvlied varen.

  Rouwvervoer van kinderen

  Het rouwvervoer van kinderen geschiedt meestal in de rouwauto die op dat moment beschikbaar is, hoewel de uitvaart van een kind vaak zeer gevoelig ligt. Nu is er in Nederland een speciale rouwauto voor kinderen: de witte MINI-rouwauto.

  Deze kinderrouwauto is uniek en kan in heel Nederland worden ingezet.

  Rouwmotor met zijspan

  De echte Harley Davidson rijders kunnen zelfs na hun overlijden met hun geliefde vervoermiddel naar hun laatste rustplaats worden gereden. Er is een Harley Davidson motor met zijspan beschikbaar die deze laatste wens in vervulling kan laten gaan. De kist wordt dan op het zijspan gezet. Het is een unieke manier van rouwvervoer. De Harley Davidson motor is te leveren met chauffeur, wat mogelijkheden biedt voor niet motorrijders.

  Rouwfiets

  Ook de rouwfiets mag niet ontbreken in de mogelijkheden van het rouwvervoer. Of het nu uit milieuoverwegingen is of als de fiets het geliefde vervoermiddel van de overledene was. De kist met overledene staat tijdens het vervoer op een aanhanger achter de rouwfiets.

  Rouwkoe

  Het is zelfs mogelijk om de overledene te vervoeren met een kar die wordt voortgetrokken door een koe. Zie voor verdere info op de site: www.rouwkoe.nl

  Rouwvervoer en de wet

  De Wet op de Lijkbezorging geeft geen enkel voorschrift voor het vervoer van overledenen. Dat betekent dat het niet wettelijk is voorgeschreven een rouwauto te gebruiken voor het vervoer van iemand die is overleden. Dit biedt nabestaanden een grote keuzevrijheid van het te kiezen rouwvervoer.

  Rouwvervoer en verkeer

  De regelgeving omtrent rouwstoeten en verkeer is niet altijd duidelijk. Het betreft niet alleen rouwstoeten met een rouwauto en volgauto´s maar ook rouwauto´s gevolgd door particuliere auto´s. Mocht vroeger de rouwstoet doorrijden als het verkeerslicht op rood stond, tegenwoordig heeft men zich aan de verkeersregels te houden. Er wordt geen uitzondering gemaakt als men in een rouwstoet mee rijdt.

  rouwtransport naar het buitenland

  Veel Nederlanders van Turkse, Marokkaanse of welke buitenlandse afkomst dan ook, verkiezen in het land van herkomst begraven te worden. Ook dit is mogelijk. Meestal wordt gebruikt gemaakt van het vliegtuig. Wij zorgen ervoor dat alle formaliteiten worden afgehandeld, de overledene naar het vliegveld wordt gebracht en alle formulieren aan de nabestaanden zullen worden overhandigd.

  Rouwtransport vanuit het buitenland naar Nederland

  Helaas kan het ook gebeuren dat men op zijn vakantiebestemming of tijdens een zakenreis of verblijf in het buitenland komt te overlijden en in eigen land begraven of gecremeerd wil worden. Het kan iedereen overkomen. Daarom is het belangrijk dat men een goede reisverzekering afsluit. De verzekeringsmaatschappij verzorgt dan meestal het rouwvervoer/rouwtransport naar Nederland en neemt bij een goede reisverzekering de kosten voor zijn rekening.

  Eenmaal thuis kan de uitvaart verder besproken worden en handelen wij de eventuele verdere formaliteiten voor u af.