Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  De Natuurkist

  Uit 'goed' hout gesneden. De Natuurkist wordt in twee varianten aangeboden via Capulus. De Natuurkist is gemaakt van Nederlands hout uit genormeerde Nederlandse bossen. Elke natuurkist heeft een herkomstcertificaat. Ook draagt de Natuurkist bij aan het behoud van de Nederlandse bossen omdat Capulus voor iedere natuurkist een nieuwe boom plant. Nabestaanden krijgen de gelegenheid om hierbij betrokken te zijn.

  De kist bevat geen metaal en kan daardoor gebruikt worden voor natuurbegraafplaatsen. Het ontwerp van de uitvaarkist is uniek, modelrechtelijk beschermd en gemaakt van ongelakt hout met kenmerkende massieve hoekstukken.

  De volgende ontwerpen zijn op dit moment beschikbaar:

  Massief Douglas houten uitvaartkist, 2 langsgrepen,
  ongelakt, bekleding van ongebleekt katoen met koord

  langsgrepen kist hout

  natuurkist met touwgrepen

  Massief Douglas houten uitvaartkist, 6 touwgrepen, ongelakt, bekleding van ongebleekt katoen met koord

  De Natuurkist:

  • Is handgemaakt van Nederlands hout uit genormeerde Nederlandse bossen. De kist bevat geen metalen onderdelen en is daardoor bij uitstek geschikt voor natuurbegraafplaatsen.
  • Wordt op ambachtelijke wijze gemaakt.
  • Vormt een actieve schakel in het behoud van de Nederlandse bossen. Capulus plant voor elke Natuurkist een nieuwe boom en  brengt nabestaanden in de gelegenheid hierbij betrokken te zijn.
  • Heeft een uniek, modelrechtelijk beschermd ontwerp, van ongelakt hout met kenmerkende massieve hoekstukken.

  Herinneringsboom

  De filosofie van Capulus draait om duurzaamheid. Om de cirkel van duurzaamheid compleet te maken biedt Capulus samen met Natuurmonumenten de mogelijkheid om een Herinneringsboom te planten. Een boom die herinneringen levend houdt en symbool staat voor een nieuw begin. Een bijzonder aandenken dat jaar in jaar uit groeit en bloeit.

  De nabestaanden kunnen hierbij een actieve rol krijgen. De herinneringsboom is een tastbare herdenking die ook in lijn ligt met  de duurzaamheid van de Natuurkist. Het planten van een boom gebeurt in Nederland en draagt zo bij aan het Nederlandse natuurbehoud.

  De houtsoort

  De douglas is een van de grootste bomensoorten in Nederland. Het oppervlakte aan douglasbomen in Nederland bedraagt ongeveer 18.000 ​hectare. De douglas groeit snel en de houtopbrengst per hectare is drie keer hoger dan de grove den, terwijl de kwaliteit minstens net zo goed is. De douglas wordt in Nederland 30-40 meter hoog met een gemiddelde stamdiameter van 1-2 meter. Douglashout zou veel meer moeten worden toegepast in Nederland als duurzaam alternatief voor andere soorten hardhout.

  Capulus

  Als partner van MVO Nederland geeft Capulus actieve invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en het produceren van duurzame uitvaartkisten. Meer informatie vindt u via de site van capulus.nl.

  Voor meer informatie over de Natuurkist kunt ook contact opnemen met De Groot Uitvaart via ons contactformulier.