Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  De Natuurkist

  Uit 'goed' hout gesneden. De Natuurkist wordt in twee varianten aangeboden via Capulus. De Natuurkist is gemaakt van Nederlands hout uit genormeerde Nederlandse bossen. Elke natuurkist heeft daardoor een herkomstcertificaat. Tevens vormt de kist een actieve schakel in het behoud van de Nederlandse bossen omdat Capulus voor elke Natuurkist een nieuwe boom plant. Nabestaanden krijgen de gelegenheid om hierbij betrokken te zijn. De kist wordt gemaakt op verantwoorde wijze. Het ontwerp van de uitvaarkist is uniek, modelrechtelijk beschermd en gemaakt van ongelakt hout met kenmerkende massieve hoekstukken.

  De volgende ontwerpen zijn op dit moment beschikbaar:

  Massief Douglas houten uitvaartkist, 2 langsgrepen,
  ongelakt, bekleding van ongebleekt katoen met koord

  langsgrepen kist hout

  natuurkist met touwgrepen

  Massief Douglas houten uitvaartkist, 6 touwgrepen, ongelakt, bekleding van ongebleekt katoen met koord

  De Natuurkist:

  • Is handgemaakt van Nederlands hout uit genormeerde Nederlandse bossen. De kist bevat geen metalen onderdelen en is daardoor bij uitstek geschikt voor natuurbegraafplaatsen.
  • Vervaardigd door een ambachtelijke werkplaats
  • Vormt een actieve schakel in het behoud van de Nederlandse bossen. Capulus plant voor elke Natuurkist een nieuwe boom en  brengt nabestaanden in de gelegenheid hierbij betrokken te zijn.
  • Heeft een uniek, modelrechtelijk beschermd, ontwerp, van ongelakt hout met kenmerkende massieve hoekstukken.

  Herinneringsboom

  De filosofie van Capulus draait om duurzaamheid. Om de cirkel van duurzaamheid compleet te maken bied Capulus voor elke natuurkist met Natuurmonumenten nu de mogelijkheid tot het planten van een Herinneringsboom. Een boom die herinneringen levend houdt en symbool staat voor een nieuw begin. Een bijzonder aandenken dat jaar in jaar uit groeit en bloeit. De nabestaanden kunnen hierbij een actieve rol krijgen. De herinneringsboom is een tastbare herdenking die in lijn is met het duurzame karakter van de Natuurkist. Het planten van een boom gebeurd in Nederland en draagt zo bij aan het Nederlandse natuurbehoud.

  De houtsoort

  De douglas is een van de grootste bomensoorten in Nederland. Het oppervlakte aan douglas in Nederland bedraagt ongeveer 18.000 ​hectare. De douglas kent een snelle jeugdgroei en de houtopbrengst per hectare is drie keer hoger dan de grove den, terwijl de kwaliteit minstens net zo goed is. De douglas wordt in Nederland 30-40 meter hoog met een gemiddelde stamdiameter van 1-2 meter. Douglashout kan en zou veel meer moeten worden toegepast in Nederland als duurzaam alternatief voor andere soorten hardhout.

  Capulus

  Capulus geeft, als partner van MVO Nederland, actieve invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Capulus streeft ernaar duurzaam vervaardigde uitvaartkisten van natuurlijke materialen beschikbaar te maken. Meer informatie vindt u via de site van capulus.nl.

  Tevens kunt u contact opnemen met De Groot Uitvaart voor meer informatie over de Natuurkist via ons contactformulier.