Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Urnen

  Na de crematie geeft men een bestemming aan de as. Dat kan door middel van verstrooien op daarvoor geschikte locaties.

  Maar kiest men voor het bewaren van de as in een urn dan zijn er diverse mogelijkheden.

  Urnengraf

  Een urnengraf is een plaats op de begraafplaats waar men één of meerdere urnen in kan begraven.

  Urnenplaats/muur - Urnentuin

  Een urnenplaats/muur/tuin is een gedeelte van de begraafplaats waar men de urn bovengronds kan plaatsen.
  In een urnentuin kan de urn ook in de grond geplaatst worden.

  Columbarium

  Het columbarium is een urnenmuur met nissen op een begraafplaats of bij een crematorium. Men kan tot aanschaf van een nis overgaan en daar de urn in plaatsen voor een periode van minimaal 5 jaar, met de mogelijkheid tot verlengen. Men kan kiezen uit een open nis, een gesloten nis of een nis voor twee urnen. Dit verschilt per begraafplaats-crematorium.

  De urn

  De sierurn wordt natuurlijk door uzelf uitgezocht, hierin is een ruime keuze. De meest gangbare urnen zijn van ceramiek, metaal of natuurlijk materiaal en kunnen bij ons besteld worden. 

  Kunst en urnen

  Er zijn veel kunstenaars die zich bezig houden met het maken van mooie urnen. Zo kan men kiezen uit keramische en glazen urnen.

  Duo-urn

  Een duo-urn is een urn met voor beide partners een eigen asruimte.

  Urnen van Kristal

  Wie in is voor kristal kan ook een kristallen urn voor zijn/haar dierbare bestellen.

  Ecologische urnen

  Als men voor een crematie kiest, dan is dat meestal heel bewust. De keuze voor de asbestemming is meestal voor de nabestaanden. Het begraven van de as kan één van de asbestemmingen zijn. Soms wil men dat de as wordt opgenomen in de natuur, daarvoor is de ecologisch urn ontworpen. Deze urn kan men begraven maar kan men ook toevertrouwen aan de zee. Deze urnen zijn 100% afbreekbaar, milieuvriendelijk en verkrijgbaar in diverse kleuren.

  Urnen van zijde

  Wil men geen harde stenen of glazen urn, maar een zacht omhulsel voor de as van de overledene dan is de zijde urnenzak een bijzondere manier om de as te bewaren. De zijde urnenzakken zijn uniek en daar deze zijn voorzien van inrijgkoorden ontstaat, met de as erin, de uiteindelijke vorm.

  Zouturnen

  De zouturnen zijn ervoor gemaakt om de as toe te vertrouwen aan de zee. In plaats van het zeemansgraf is deze manier van aan de zee toevertrouwen in het leven geroepen. De zouturn laat men in de zee zakken en zinkt naar de boden. De urn lost op en de as verspreidt zich in het zeewater.