Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Uitvaartcentrum in Huizen

  Een uitvaartcentrum is een locatie waar een uitvaart geregeld wordt, daar waar u als familie of uit de vriendenkring ondersteund wordt bij het maken van soms moeilijke keuzes. Het uitvaartcentrum is opgezet om mensen de gelegenheid te geven om afscheid te nemen van de overleden dierbare. Waar dit jaren geleden over het algemeen in het woonhuis gebeurde is dit, gezien de indeling van de huidige woningen, niet altijd meer mogelijk. Daarnaast heeft niet iedereen de behoefte aan een thuisopbaring, daarom kan men in het Gooi gebruik maken van dit uitvaartcentrum in Huizen. U kunt bij ons terecht met een klein of juist een groter gezelschap. Wij vinden het belangrijk dat uw dierbare de best mogelijke zorg en aandacht krijgt.

  Hoofdingang uitvaartcentrum in Huizen

  Verzorging van de overledene in ons uitvaartcentrum in Huizen

  Ons uitvaartcentrum is een plaats waar de overledene naartoe gebracht kan worden, verzorgd en opgebaard. De nabestaanden hebben de keuze om eventueel zelf de overledene te verzorgen. Men kan daarbij de assistentie van de medewerkers van het uitvaartcentrum bij inroepen. Het kan voorkomen dat na een langdurige ziekte de persoonlijke verzorging wat achterwege is gebleven. In overleg met de nabestaanden kunnen wij dan helpen om de overledene een zo goed mogelijke verzorging te geven en geschikt te maken voor het opbaren.

  Ons uitvaartcentrum en kantoor in Huizen

  Ons uitvaartcentrum is gekoppeld aan het kantoor van de onderneming in Huizen. Ook hier kan de uitvaart geregeld worden of de voorbespreking plaatsvinden. Zo hoeft u niet op meerdere locaties te zijn voor het regelen van de uitvaart, en bovendien wordt u in ons uitvaartcentrum (indien gewenst) volledig ondersteund. Hierdoor hebben wij ook korte lijnen met collega’s om vragen direct te kunnen beantwoorden.

  Rouwbezoeken en condoleance in Huizen

  Met de familie of nabestaanden worden afspraken gemaakt over de rouw- en condoleancebezoeken die in het uitvaartcentrum in Huizen kunnen plaatsvinden. Tijdens de bezoeken kan men een kopje koffie of thee laten serveren. In principe is er veel op het gebied van catering mogelijk.

  Wij staan voor u klaar

  • Maak gebruik van de muziekinstallatie en presentatiemiddelen.
  • Wij begeleiden u bij de gehele uitvaart.
  • Bezoek 24 uur per dag uw dierbare in ons uitvaartcentrum.
  • Persoonlijk en intiem samen afscheid nemen.
  • Wij houden rekening met de wensen van uw dierbare.

  Meer informatie over het overlijden 

  Afscheidsdienst, herdenkingsdienst en rouwdienst

  Voorafgaand aan de begrafenis is er gelegenheid om de overledene te herdenken in een samenkomst in ons uitvaartcentrum. Deze kan worden ingevuld op religieuze wijze met een voorganger of dominee, maar ook een persoonlijke invulling aan de samenkomst is heel gebruikelijk.

  Ons uitvaartcentrum in Huizen is goed ingericht voor het houden van een afscheidsdienst. Sommige mensen geven hier de voorkeur aan boven een dienst in een kerk of in de aula van de begraafplaats. Het is intiemer en het scheelt veel heen en weer rijden. In ons uitvaartcentrum in Huizen beschikken we daarom ook over een muziekinstallatie en presentatiemiddelen.

  Uitvaartcentrum in Huizen met 24 uurs-kamer

  In ons uitvaartcentrum in Huizen bieden wij nabestaanden de mogelijkheid om 24 uur per dag de overledene te bezoeken in Huizen. Nabestaanden krijgen een sleutel van de 24 uurs-kamer zodat men bij de overledene kan zijn wanneer men dit wil. Op deze manier kunt u zonder afspraak, wanneer het u uitkomt ons uitvaartcentrum betreden. Blijft u ook gerust zolang als u dat prettig vindt. De kamers zijn intiem en sfeervol opgezet, u bent vrij om de kamer aan te kleden met foto’s of andere persoonlijke spullen.

  Ruimte binnen uitvaartcentrum Huizen

  Vertrek vanaf het uitvaartcentrum in Huizen

  Voor de familie is het vaak een fijne gedachte om als laatste bij de overledene te zijn. Een mogelijkheid daartoe is om op de dag van de uitvaart nog een rouwbezoek af te spreken in het uitvaartcentrum. Men kan in alle rust met elkaar afscheid nemen en aansluitend samen de kist sluiten. Dit kan natuurlijk ook aansluitend aan het eventuele condoleancebezoek. Dit ritueel wordt door veel nabestaanden als waardevol ervaren. Men kan nog iets persoonlijks in de kist leggen, een foto of een object waar de overledene aan gehecht was.

  Rouwvervoer mogelijkheden

  Het is gebruikelijk dat de rouwstoet begint vanaf het uitvaartcentrum. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een andere locatie als een woonhuis of kerk. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw dierbare te vervoeren. Naast de gebruikelijke rouwauto met volgauto’s kan er ook gekozen worden voor exclusieve varianten van vervoer, denk hierbij aan een Rolls-Royce. Ook kan er gekozen worden voor een rouwkoets, loopkoets of paard-en-wagen. Uitzonderlijke vervoersmiddelen zoals een rouwfiets, rouwkoe, rouwmotor of rouwboot kunnen ook gekozen worden.

  Meer over rouwvervoer

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken:

  Veelgestelde vragen over ons uitvaartcentrum

  Wat kost een uitvaart in Huizen?

  Dit kan erg verschillen, de kosten voor een uitvaart hangen af van hoe de uitvaart geregeld is en uitgevoerd wordt. Daarbij speelt mee of u voor een crematie of een begrafenis kiest. Ook gaat het om welke andere keuzes u daarbij maakt met het uitvaartcentrum, zoals het type kist, het gebruik van audio, video of bijvoorbeeld de catering die u aanwezigen aanbiedt, zoals een koffietafel. Per gemeente kunnen de graf- of crematiekosten verschillen. Wij kunnen u daarover vanuit ons uitvaartcentrum in Huizen goed informeren.

  Hoeveel dagen na overlijden word je begraven?

  Het tijdstip van begrafenis of crematie is wettelijk bepaald. Iemand mag niet binnen 36 uur na overlijden begraven worden, maar ook niet later dan 6 werkdagen na het overlijden.

  Er kunnen omstandigheden zijn waardoor de begrafenis zal moeten plaatsvinden buiten deze wettelijke termijn. Wilt u dat de begrafenis eerder plaatsvindt dan vanaf 36 uur na overlijden, dan moet de officier van justitie hiervoor toestemming geven. Wanneer u wilt dat de begrafenis later dan 6 werkdagen na de dag van overlijden plaatsvindt, dan zal de gemeente daarvoor toestemming moeten geven. U heeft dan ook een verklaring van uitstel van de huisarts nodig. Wanneer er geen gevaar voor de volksgezondheid is, dan zal de huisarts bijna altijd toestemming geven. Deze verklaring moet aan de gemeente overhandigd worden.

  Vindt een begrafenis plaats op een doordeweekse dag, dan zullen de normale tarieven gelden wanneer deze binnen de door de begraafplaats opgestelde tijden valt. De meeste begraafplaatsen laten begrafenissen plaatsvinden tussen 10.00 en 16.00 uur. Voor begrafenissen buiten deze uren, wordt vaak een toeslag in rekening gebracht.

  Vindt de begrafenis plaats op een zaterdag, en buiten de standaardtijden, dan wordt er vaak een toeslag in rekening gebracht. Op gemeentelijke begraafplaatsen moeten begrafenissen op zaterdag vaak vroeger plaatsvinden dan op een doordeweekse dag het geval zou zijn. In Huizen mag bijvoorbeeld alleen op zaterdag begraven worden tussen 10.00 en 14.00 uur. De openingstijden van ons uitvaartcentrum in Huizen sluit hier feilloos op aan.

  In Nederland is de toestemming van de burgemeester nodig, wanneer u wilt dat de begrafenis op een zondag of op een (nationaal erkende) feestdag plaatsvindt. Hier zijn strikte regels voor opgesteld die zijn opgenomen in de gemeentelijke verordening.

  Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

  Het allereerste wat u doet, is de huisarts bellen. Wanneer de huisarts geen dienst heeft, kunt u de dienstdoende huisarts bellen of de huisartsenpost. Dit kan 24 uur per dag, er is altijd een huisarts beschikbaar in uw gemeente of regio.

  De huisarts komt zo snel mogelijk en stelt het overlijden vast. Hij of zij stelt daarbij een officiële verklaring van overlijden op, dit heeft u later nodig om aangifte van overlijden te doen bij de burgerlijke stand van de gemeente. Als de huisarts geweest is, kunt u naaste familie of vrienden van de overledene bellen. Daarna belt u ons op telefoonnummer 035 525 43 63 (De Groot Uitvaartcentrum). Wij zijn dag en nacht bereikbaar en zorgen ervoor dat alles rond het overlijden en de uitvaart in overleg met u geregeld wordt.

  Hoe vaak mag ik de overledene in het uitvaartcentrum bezoeken?

  Steeds meer nabestaanden willen de overledene kunnen bezoeken in het uitvaartcentrum in Huizen wanneer en zo vaak als ze daar behoefte aan hebben. Familie, vrienden en bekenden kunnen zo in hun eigen tempo en in alle rust afscheid nemen van de overleden dierbare. Ons uitvaartcentrum beschikt over twee fijne, zorgvuldig ingerichte familiekamers (24 uurs-kamers) om nabestaanden alle ruimte en gelegenheid te geven om bij de overledene te kunnen zijn.

  De twee familiekamers bevinden zich in een apart gedeelte van ons uitvaartcentrum. Wanneer een van deze familiekamers beschikbaar is, kan na het overlijden de dierbare overledene in de kamer worden opgebaard, tot en met de dag van de uitvaart. Familie en/of vrienden krijgen een sleutel van de familiekamer en kunnen zelf bepalen wie er bij de overledene is, en wanneer. Het deel waar de overledene opgebaard ligt kan, wanneer dit nodig is of gewenst, worden afgeschermd met behulp van een gordijn.

  De familiekamer in ons uitvaartcentrum in Huizen is een veelgebruikte oplossing wanneer u thuis geen bezoek wilt of kunt ontvangen, maar u toch bij uw dierbare wilt kunnen zijn. De familiekamer is ook een uitkomst voor familie, vrienden of bekenden die verder weg wonen, en misschien niet op het geplande afscheidsmoment of bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Soms vinden nabestaanden het prettig om gebruik te kunnen maken van de familiekamer, omdat het neutraal terrein is. Waarbij u toch een eigen sfeer kunt creëren in de familiekamer met foto’s, bloemen en persoonlijke spulletjes.

  De familiekamers zijn helemaal ingericht op een langer verblijf. De kamers beschikken over een keuken met bijbehorende apparatuur, een slaap-/zitbank, airconditioning, een radio-, TV- en internetaansluiting, een wc, en de mogelijkheid om te douchen. Het gebruik van koffie, thee en frisdrank is bij het tarief inbegrepen. Wanneer er bloemen worden bezorgd voor de overledene, dan zorgen wij ervoor dat de bloemen op de familiekamer terechtkomen.