Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Het Uitvaartcentrum in Huizen

  Het Uitvaartcentrum is opgezet om mensen de gelegenheid te geven afscheid te nemen van de overleden dierbare. Daar dit jaren geleden over het algemeen in het woonhuis gebeurde is dit, gezien de indeling van de huidige woningen, niet altijd meer mogelijk. Daarnaast heeft niet iedereen de behoefte aan een thuisopbaring, vandaar dat men gebruik kan maken van een Uitvaartcentrum.

  Verzorging van de overledene

  Ons uitvaartcentrum is een plaats waar de overledene naartoe gebracht kan worden, verzorgd en opgebaard.

  De nabestaanden hebben de keuze om eventueel zelf de overledene te verzorgen. Men kan daarbij de assistentie van de medewerkers van het Uitvaartcentrum bij inroepen. Het kan voorkomen dat na een langdurige ziekte de persoonlijke verzorging wat achterwege gebleven. In overleg met de nabestaanden kunnen wij dan helpen om de overledene een zo goed mogelijke verzorging te geven en geschikt te maken voor het opbaren.

  Rouwbezoeken en condoleance

  Met de familie of nabestaanden worden afspraken gemaakt over de rouw- en condoleancebezoeken die in het Uitvaartcentrum kunnen plaatsvinden. Tijdens de bezoeken kan men een kopje koffie of thee laten serveren. 

  Afscheidsdienst, herdenkingsdienst en rouwdienst

  Voorafgaand aan de begrafenis is er gelegenheid om de overledene te herdenken in een samenkomst. Deze kan worden ingevuld op religieuze wijze met een voorganger of dominee, maar ook een persoonlijke invulling aan de samenkomst is heel gebruikelijk. Ons Uitvaartcentrum is goed ingericht voor het houden van een afscheidsdienst. Sommige mensen geven hier de voorkeur aan boven een dienst in een kerk of in de aula van de begraafplaats. Het is intiemer en het scheelt veel heen en weer rijden. In ons Uitvaartcentrum beschikken we daarom ook over een muziekinstallatie en presentatiemiddelen.

  Uitvaartcentrum met 24-uurs-kamer

  In ons Uitvaartcentrum bieden wij nabestaanden de mogelijkheid om 24 uur per dag de overledene te bezoeken. Nabestaanden krijgen een sleutel van de 24-uurs-kamer zodat men bij de overledene kan zijn wanneer men dit wil.

  Vertrek vanaf Uitvaartcentrum

  Voor de familie is het vaak een fijne gedachte om als laatste bij de overledene te zijn. Een mogelijkheid daartoe is om op de dag van de uitvaart nog een rouwbezoek af te spreken. Men kan met elkaar in alle rust afscheid nemen en samen de kist sluiten. Dit kan natuurlijk ook aansluitend aan het eventuele condoleancebezoek. Dit ritueel wordt door veel nabestaanden als waardevol ervaren. Men kan nog iets persoonlijks in de kist leggen, een foto of een object waar de overledene aan gehecht was.

  Uitvaartcentrum - kantoor 

  Ons Uitvaartcentrum is gekoppeld aan het kantoor van de onderneming. Ook hier kan de uitvaart geregeld worden of de voorbespreking plaatsvinden.

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken: