Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  Roos op hout

  Uitvaart regelen in Naarden

  Het overlijden van een dierbare is uiterst emotioneel en aangrijpend. In de dagen na het overlijden moeten er veel zaken geregeld worden. Professionele begeleiding van een betrokken uitvaartonderneming is dan zeer welkom. De Groot Uitvaart Naarden is een uitvaartondernemer die de uitvaart voor u regelt met inachtneming van al uw wensen en de wensen van de overledene. Wij vinden het buitengewoon belangrijk dat u in de dagen voor de plechtigheid in alle rust en onbezorgd afscheid kunt nemen van uw dierbare.

  Informatie uitvaart

  Tijdens de dagen voor de plechtigheid komt er veel op u af. U moet beslissen of u de overledene wenst te begraven of te cremeren. U kiest of u het lichaam thuis wilt opbaren of op een andere locatie, bijvoorbeeld in ons uitvaartcentrum in Naarden. Maar ook dient u in deze dagen van rouw een uitvaartkist uit te kiezen, rouwkaarten uit te zoeken en te schrijven. U maakt keuzes wat betreft de afscheidsdienst, de bloemen, het vervoer, de muziek, de toespraken, de catering en eventuele foto- en video-opname's. Met de begeleiding van De Groot Uitvaart staat u er niet alleen voor.

  Regelen van een uitvaart

  De crematie

  De crematie begint met een plechtigheid in een kerk of een aula, waarna de nabestaanden de uitvaartkist begeleiden naar de ovenruimte. Daarna kunt u een herdenkingsdienst houden in het crematorium of op een andere locatie. Na een maand haalt u de as op in een asbus. Deze asbus plaatst u thuis in een urn of u kunt de asbus begraven. U kunt u er ook voor kiezen het as uit te strooien op een uitstrooiveldje van het crematorium.

  Uitstrooien van de as

  Sommige mensen hebben tijdens hun leven de wens uitgesproken dat ze hun as graag willen laten uitstrooien op een speciale plaats, bijvoorbeeld in het bos of aan de rivier. Houdt u er rekening mee dat het as niet overal uitgestrooid mag worden. U kunt de urn bijzetten in een urnenmuur, waar ruimte is voor bloemen en foto's. Of u laat een deel van de as verwerken in bijvoorbeeld sieraden of tatoeage's. Op deze manier draagt u uw geliefde altijd bij u. U kunt er ook voor kiezen een deel van de as uit te strooien en een deel te bewaren.

  Informatie over asbestemming

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken:

  Vragen?

  Heeft u nog meer vragen met betrekking tot het regelen van de uitvaart? Wellicht staat uw vraag bij de meest gestelde vragen. Voor directe vragen zijn wij telefonisch en per mail bereikbaar.