Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Herinneringspost aan een dierbare

  Waarom herinneringspost?

  Met herinneringspost aan jouw dierbare willen we de gelegenheid geven datgene wat je graag nog had willen zeggen op te schrijven of op een andere manier te verwerken in de vorm van een kaart, tekening, foto, gedicht. Door te schrijven, tekenen of te delen laat je een beetje licht schijnen in een verdrietig hart.
  Schrijven of tekenen kan helpen je hart te luchten, geeft ruimte in je hoofd en helpt met de verwerking van het verdriet en gemis.
  Maar misschien is het juist ook wel iets in het hier en nu wat je graag wilt vertellen; een ander huis, een nieuwe baan, geboorte van een kleinkind, vertellen dat het ondanks verdriet en gemis lukt om de draad weer op te pakken. 

  Iedereen krijgt de gelegenheid iets te schrijven of te tekenen. Het maakt niet uit of je een geloof aanhangt of waar je om rouwt. Het kan een overledene dierbare zijn, een huisdier, iets anders wat niemand weet. Ieder moment van verlies levert rouw op. 
  Kinderen kan het helpen een tekening of knutselwerkje te maken en daarmee aanleiding te geven te praten over diegene die ze missen en waar ze verdrietig om zijn.

  Wat kun je schrijven of tekenen?

  Herinneringspost kan veel omvattend zijn. Een brief, kaart, tekening, foto, gedicht, knutselwerk of misschien heeft u zelf iets anders moois bedacht.
  Doe de herinneringspost anoniem of met naam in een dichte envelop bij ons in de brievenbus.

  Als het niet fysiek lukt zelf de herinneringspost in de brievenbus te doen, kun je de gefrankeerde post sturen naar De Groot Uitvaart, t.a.v. “Herinneringspost” Havenstraat 23-25, 1271 AB Huizen.
  Heeft u vragen of wilt u iets anders delen dan mag u altijd mailen naar info@degrootuitvaart.nl of bellen naar 035-5254363.

  Met herinneringspost aan jouw dierbare willen we de gelegenheid geven datgene wat je graag nog had willen zeggen in deze brievenbus te doen.

  Wat gebeurt er met de post?

  Wij zullen de post nooit openmaken of lezen, maar legen alleen de brievenbus. Wij bewaren alles wat uit de brievenbus komt bij elkaar. Op de laatste donderdag in november, wanneer wij de “Herdenkingsavond” houden, wordt alles wat uit de brievenbus gehaald is in een vuurkorf gedaan. Zo worden woorden, gedachten en tekeningen symbolisch met de wind meegegeven. “Rouw is liefde die zijn adres is kwijtgeraakt”.
  Wij hopen dat u doorverteld dat er een adres is waar herinneringspost gebracht mag worden, om zo met elkaar verdriet, herinneringen en liefde te delen.