Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Essential Puur

  De naam zegt het al, puur in zijn eenvoud, puur in zijn vorm. De Essential Puur is de eenvoudigste uitvaartkist. Een sobere, stoere kist in een echte karton-look. Zoekt u een basic kist met een duurzame uitstraling, dan is dit de juiste keuze.

  Gemaakt van gerecycled ecologisch materiaal, FAIRboard, op basis van FSC gerecyclede houtvezels. Omdat het een natuur product is, kunnen kleur en structuur per uitvaartkist iets verschillen.

  FAIR coffins - Essential Puur Uitvaartkist

  Beschrijving

  De uitvaartkist heeft acht handgrepen in de kistkleur. De bamboe sluitpennen zijn passend bij de uitstraling van de kist. De binnenbekleding bestaat uit flanel*, inclusief bijpassend kussen en dekje. De uitvaartkist is geschikt en goedgekeurd voor cremeren en (natuur)begraven.

  De afmetingen van de kist zijn 212 x 75 cm (buitenmaten) en 195 x 56 cm (binnenmaten). Het gewicht van de kist is 13 kg. Het draagvermogen is 150 kg.

  Bestel een Memory-line bij de kist. In de Memory-line kun je bloemetjes en dierbare herinneringen een mooi plekje geven, dicht bij de overledene.

  *Flanel is gemaakt van 100% katoen, maar op een andere manier geweven dan een ‘normale’ katoen. Flanel wordt gemaakt van los gesponnen katoenen garen dat geweven is en een keperbinding. Daarnaast wordt de stof nog geruwd als eindbewerking. Door het ruwende proces wordt het superzacht en voelt het soort van donzig aan. De stof is lekker, dik en wollig.