Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Begraven in Blaricum

  Hoewel het voor velen geen gemakkelijk onderwerp is om over na te denken, is het belangrijk om tijdens uw leven al vast te leggen of u begraven of gecremeerd wilt worden. Op die manier hoeven uw nabestaanden hier niet over te beslissen wanneer het moment aanbreekt. Ze kunnen zich dan meer richten op het regelen van de uitvaart en ruimte vinden voor het verwerken van emoties en rouw.

  Natuurlijk staan wij voor u klaar om u zoveel mogelijk te ontlasten tijdens deze moeilijke en overweldigende periode. We streven ernaar om u, uw familie, vrienden en betrokkenen een mooi, respectvol en liefdevol afscheid te bieden, dat blijvende herinneringen achterlaat aan uw dierbare.

  Bij De Groot Uitvaart hebben we jarenlange ervaring met begrafenissen en crematies in de gemeente Blaricum en daarbuiten. We verzorgen met veel zorg en aandacht uitvaarten en begrafenissen in de gehele regio 't Gooi.

  De begraafplaats in Blaricum

  Om de informatie over begraven en begraafplaatsen te verduidelijken, hebben we vier aparte secties gemaakt met verschillende onderwerpen met betrekking tot begraven en begraafplaatsen.

  De begraafplaats
  De begraafplaats, begraafrecht, grafrust en meer.
  Meer informatie
  Het graf
  Het graf, familiegraf, grafkelders en grafzorg.
  Meer informatie
  Bijzonderheden op de begraafplaats
  Het kindergraf, het columbarium, de urnentuin en soorten begraafplaatsen.
  Meer informatie
  Het graf na de uitvaart
  Ruimen van het graf, inschikken en herbegravingen.
  Meer informatie

  Begraven in Blaricum en 't Gooi

  Als u ervoor kiest om begraven te worden in Blaricum of in de bredere regio 't Gooi, kunt u rekenen op een serene en sfeervolle laatste rustplaats. Blaricum, gelegen te midden van het prachtige Gooise landschap, biedt verschillende begraafplaatsen waar u uw laatste rustplaats kunt vinden:

  • algemene Begraafplaats “De Woensberg”
  • begraafplaats “St. Vitus Parochie”
  • kerkhof naast “De Dorpskerk”

  Met zorg en respect zorgt De Groot Uitvaart ervoor dat het afscheid en de plechtigheid voldoen aan uw wensen en dat het een blijvende herinnering wordt voor uw geliefden.

  Ervaring met begraven in Blaricum

  In Nederland gelden vaste regels met betrekking tot begraven, die ook van toepassing zijn op begrafenissen in Laren. Dit omvat onder andere de periode waarbinnen cremeren of begraven mag plaatsvinden. Dit mag niet eerder dan 36 uur na overlijden en niet later dan 6 werkdagen na overlijden. Als er begraven of gecremeerd wordt buiten deze voorgeschreven periode, is toestemming nodig van de burgemeester van de betreffende gemeente of de officier van justitie.

  Begraven buiten de regio Blaricum

  Natuurlijk kunnen wij u ook adviseren als de overledene ervoor heeft gekozen om buiten Blaricum begraven te worden. Er kunnen verschillende redenen zijn, zoals bijzetting in een familiegraf of de wens om begraven te worden in de plaats van geboorte. Soms heeft een bepaalde locatie een bijzondere betekenis vanwege herinneringen of belangrijke gebeurtenissen.