Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  Roos op hout

  Crematie in Naarden

  De uitvaart van uw dierbare is een verdrietig moment. Een periode wordt afgesloten en daar wilt u op een passende manier bij stil staan. Er komen veel vragen op u af en veel zaken dienen in korte tijd geregeld te worden. We begrijpen dit. In deze emotionele periode staan we in de directe omgeving van Naarden voor u klaar. Kiest u voor een crematie dan is het belangrijk te weten wat u van een crematorium kunt verwachten. Een goed verzorgde uitvaart is troostend voor de nabestaanden die terugkijken op een respectvol en waardig afscheid. Een uitvaartdienst met crematie kunt u overigens vaak naar eigen idee en inzicht invullen.

  Wanneer is de crematie?
  Informatie over de wettelijke minimale en maximale tijd tussen overlijden en crematie.
  Meer informatie
  Geluid en muziek
  Muziek helpt en steunt bij het gedenken van de overledene.
  Meer informatie
  Hoe werkt een crematie?
  Hoe werkt een crematie en wat zijn de mogelijkheden bij crematie? Kortom, wat komt er allemaal bij kijken.
  Meer informatie
  Religieuze uitvaartdienst
  Hoe wij omgaan met religie tijdens de uitvaartdienst.
  Meer informatie

  Wij staan u bij

  Misschien heeft uw dierbare wensen met betrekking tot de uitvaart en crematie die vooraf kenbaar zijn gemaakt. Deze wensen kunt u samen met de uitvaartondernemer bespreken. Echter, ook wanneer er geen wensen bekend zijn kunnen we u hierbij helpen. Voorafgaande aan de crematie bespreken we samen met u zaken zoals de kosten, de rouwkaart en de rouwadvertenties. Ook voor de opbaring en de verzorging van uw dierbare kunt u bij ons terecht. De crematie kan plaatsvinden vanaf 36 uur na het overlijden tot maximaal 6 dagen na het overlijden. Voor andere termijnen dient specifiek toestemming geregeld te worden voor de crematie. We zijn lokaal gevestigd in de buurt van Naarden en weten de juiste bedrijven en instanties voor u te vinden.

  Afscheid nemen tijdens de crematiedienst

  In het crematorium breekt de tijd aan om afscheid te nemen. In overleg met u bespreken we de mogelijkheden hiervoor. Tijdens de afscheidsdienst is het mogelijk om muziek te (laten) spelen, foto’s of video’s te vertonen en mensen te laten spreken. Daarnaast bekijken we in overleg met u de rouwbloemen, het vervoer en de kist. U kunt ervoor kiezen om de kist tijdens de dienst open of dicht te laten. Er is ook de mogelijkheid om de afscheidsdienst op te nemen of live uit te zenden. Nadien is er ruimte voor condoleances. Vaak wordt er tijdens deze bijeenkomst koffie met iets lekkers geserveerd. Uiteraard worden deze wensen met u besproken en zijn er vele andere opties mogelijk.

  De bestemming van de as na de crematie

  Na de afscheidsdienst wordt de kist naar ovenruimte gebracht voor het uitvoeren van de crematie. Het is uw eigen keuze of u hier juist wel of niet bij wilt zijn. De crematieoven heeft een warmte van 800 graden. Het is mogelijk om voorwerpen zoals bloemen of knuffels in de kist te doen. Na het daadwerkelijke cremeren worden alle niet verbrande materialen zoals chirurgisch staal uit de as gehaald. Na een wettelijke tijd van 30 dagen kan de urn met as opgehaald worden. U kunt ervoor kiezen om de as uit te strooien in Naarden of omgeving of om deze in de urn bij te zetten in een urnengalerij. Ook het verwerken van de as in een sieraad behoort tot de mogelijkheden.

  Meer over de asbestemming

  Vragen over een crematie in Naarden?

  Heeft u nog meer vragen met betrekking tot het regelen van de crematie? Wellicht staat uw vraag bij de meest gestelde vragen. Voor directe vragen zijn wij telefonisch en per mail bereikbaar.

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken: