Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Gedenksieraden na overlijden

  Gedenksieraden - gedenkobjecten. De manier om een overledene te gedenken is voor iedereen verschillend. Daarom zijn hierin zoveel mogelijkheden, op deze pagina leest u daar meer over. Natuurlijk kan men ook zelf een gedenkobject creëren. Veel van deze mogelijkheden zijn ook te vinden op internet.Voor veel van de mgelijkheden kunt u ook bij ons tercht voor advies en verkoop.

  In onze collectie hebben wij onder andere de sieraden van See You Sieraden en Gedenksieraden

  De vingerafdrukhanger

  Een vingerafdruk maken van de gewenste vinger van de overledene kunt u door ons laten verzorgen en wij kunnen deze laten verwerken in een passend sieraad. Vraag naar de mogelijkheden of kijk op de website van Vingerafdrukhangers

  Asbeelden

  Op de onderzijde van deze sculpturen kan een door u gewenste inscriptie worden aangebracht. Deze asbeelden zijn door een aantal gerenommeerde kunstenaars exclusief ontworpen. Enkele voorbeelden zijn in onze vitrine aanwezig, de complete collectie kunt u bekijken op Asbeelden.

  Gedenksieraad - asrelikwie

  Een gedenksieraad-asrelikwie is een tastbare herinnering. Het is een sieraad van edelmetaal met een kleine hoeveelheid as van de overledene. Het is een sieraad om te dragen, weg te geven of om neer te zetten. Wij kunnen deze voor u leveren.

  Tranenzakje

  Het tranenzakje is een zakje met een fluwelen onderkant, gevuld met glazen steentjes. Het symboliseert de zorgen en de daarbij behorende tranen. Wie het tranenzakje aan iemand schenkt, geeft aan dat de ander altijd zijn of haar tranen met hem mag delen.

  Van as naar diamant

  Sinds mensenheugenis is de diamant de steen van de liefde en herinnering. Het is zelfs mogelijk de as van de overledene om te laten zetten in een diamant.

  Foto-urn-monument

  Het foto-urn-monument bestaat uit een glazen bol waarin de foto van de overledene met een laser wordt aangebracht. Op de marmeren voet worden de naam, de geboortedatum en de overlijdensdatum gegraveerd. In de voet is ruimte voor een verzilverd doosje waar een deel van de as van de overledene in kan worden bewaard. Voor mogelijkeheden met glas kunt u contact met ons opnemen.

  2D glas objecten

  De tweedimensionale objecten worden vervaardigd door gescande foto's in een 2D glasplaat te laseren. Ook kan er bijvoorbeeld een naam, geboortedatum en overlijdensdatum mee worden gescand.

  Schilderij waarin as is verwerkt

  Het is mogelijk een schilderij te laten maken waarin de as van de overledene is verwerkt. Het kan een portret zijn maar ook een abstract schilderij.  Asschilderij

  GedenkGeschenk

  Het gedenkgeschenk wordt door de overledene (bij leven dus) zelf samengesteld. Om de vele herinneringen vast te houden kan men het gedenkgeschenk samenstellen van gesprekken, foto's, brieven en dergelijke. Een aantal vraaggesprekken wordt met de betrokkene gevoerd en er kunnen professionele foto's worden gemaakt. Uit al deze zaken stelt men het GedenkGeschenk samen hetgeen kan bijdragen aan een goede rouwverwerking.