Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
Winkelmandje
 
vervolg afbeelding header

Natuurbegraafplaatsen

Hieronder vindt u informatie over de natuurbegraafplaatsen, een vrij onbekend fenomeen dat in de huidige tijd aan populairiteit wint.  

Natuurbegraafplaatsen in Nederland

Een natuurbegraafplaats is een begraafplaats waar de graven in de natuur liggen. In tegenstelling tot een reguliere begraafplaats liggen de graven op een natuurbegraafplaats willekeurig verspreid op mooie plekken in de natuur. Tussen de graven is meer ruimte, er zijn over het algemeen geen hekken of afrasteringen en ook geen speciaal gemaakte grafstenen. Per natuurbegraafplaats verschilt het soort gedenkmonumenten. Sommige natuurbegraafplaatsen liggen in een parkachtig landschap en hebben bijvoorbeeld graven met ornamenten en bloemen. Andere begraafplaatsen willen juist opgaan in een natuurlijk en biodivers landschap en zijn zeer sober uitgevoerd. Daar worden graven dan veelal gemarkeerd met zwerfkeien of kleine houten bordjes. 

Het belangrijkste bij een natuurbegraafplaats is de achterliggende gedachte: wat uit de natuur komt, gaat terug naar de natuur. Het lichaam van de overledene wordt letterlijk overgedragen aan de natuur. Er zullen bij het begraven dan ook geen materialen met de overledene mee het graf in gaan die niet kunnen worden opgenomen door de natuur. De hele gedachtegang achter de natuurbegraafplaats spreekt vooral natuurliefhebbers aan, maar indien u geïnteresseerd bent in een andere plek dan een reguliere begraafplaats is het zeker de moeite waard om ook een natuurbegraafplaats te overwegen.

Veel beschikbare natuurbegraafplaatsen kunt u vinden onder: 
Natuurbegraven Nederland en Begraven in de natuur

Hieronder hebben wij voor u enkele natuurbegraafplaatsen uit Nederland op een rijtje gezet. De meeste bevinden zich ver buiten de randstad, waar meer natuurgebieden zijn.

Bilthoven (Den en Rust)

Natuurbegraafplaats

Frans Halslaan 27
3723 EA Bilthoven

Telefoon:0302285884

Arnhem (Heidepol)

Natuurbegraafplaats

Harderwijkerweg 37
6816 VA Arnhem

Telefoon:0267112210

Bergerbos en Venlo-Maasbree

Natuurbegraafplaats

Roskam 7 (navigatiesysteem: Roskam 10)
6077 NK St.Odiliënberg

Telefoon:0493536099

Hillig Meer (nabij Assen)

Natuurbegraafplaats

Provincialeweg 2
9463 TK Eext (Drenthe)

Telefoon:0592260944

Reiderwolde

Natuurbegraafplaats

Oosterwolderweg 3a
9672 VB Winschoten

Telefoon:0640997008