Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Verliesverwerking - rouwverwerking

  Als de uitvaart achter de rug is, komt de rouwverwerking. Iedereen zal de rouwverwerking op zijn of haar eigen manier doen, zodat deze voor iedereen verschillend zal zijn.

  Rouwen is wat iemand door moet maken na een verlies van iemand die tijdens zijn of haar leven een bijzondere plaats heeft ingenomen. Dat kan een partner, een kind, een ouder of een hele goede vriend of vriendin zijn. Het verlies door de dood is een ingrijpende ervaring, misschien wel de moeilijkste waar we in het leven voor komen te staan. De gevolgen kunnen ook heel intens zijn. Rouw kan zich uiten in lichamelijke klachten, in heftige emoties of in sociale problemen. In die rouwperiode kan de huisarts een belangrijke rol spelen. Hij kan snel inschatten of de problemen door de rouwverwerking komen of niet. Vooral bij een onverwacht overlijden voelt men zich vaak overvallen door het plotselinge overlijden en heeft men geen goed afscheid kunnen nemen.

  Er zijn allerlei instanties die zich met rouwverwerking/verliesverwerking bezighouden. Mocht u behoefte hebben aan hulp dan kan u op internet zoeken naar de manier van verwerken die het beste bij u past. Voor verwerken van een verlies kunt u ook terecht op de website www.verliesverwerken.nl van de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding.

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken: