Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Opbaren

  Het woord opbaren is afkomstig van het oude gebruik om de overledene op een baar te leggen. Een baar is een verhoging of onderstel waarop de uitvaartkist wordt geplaatst. Over de baar werd vaak nog een doek gelegd om het geheel aan te kleden en mooier te maken. Tegenwoordig wordt dezelfde term gebruikt voor het op bed leggen of het in de kist leggen van de overledene.

  Verschillende vormen van opbaren

  Er zijn verschillende vormen van opbaring mogelijk, in verschillende situaties. Denk hierbij aan rouwbezoek en condoleance, maar ook de verzorging van de overledene. Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor advies over de verschillende mogelijkheden.

  Mogelijkheden voor opbaring

  Er zijn vier verschillende manieren van opbaren mogelijk, hieronder leggen we uit welke vormen dit zijn.

  Thuisopbaring

  De nabestaanden kunnen voor een thuisopbaring kiezen, om op elk moment van de dag bij de overledene te kunnen zijn. U kunt ervoor kiezen om de overledene niet in de kist op te baren, maar op het eigen bed, met een bedkoeling. Wij kunnen ook een speciaal koelbed  verzorgen.

  Veel mensen vinden opbaren in bed een natuurlijke manier van opbaren. Anderen willen graag dat de overledene verzorging ontvangt en in de kist in de woning wordt opgebaard. 

  Niet opbaren - geen rouwbezoek

  Het is natuurlijk ook mogelijk dat de overledene aangegeven heeft niet opgebaard te willen worden. De overledene verblijft dan de dagen tot de uitvaart bij ons in de gekoelde ruimte. De overledene kan ook thuis worden opgebaard, zonder rouwbezoek.

  Opbaren in Uitvaartcentrum De Groot

  Wilt u niet dat de overleden thuis wordt opgebaard, dan kunt u kiezen voor opbaring in het Uitvaartcentrum. U kunt dan een afspraak maken, als u op bezoek wilt komen.

  Opbaren in de speciale familiekamers

  In ons uitvaartcentrum zijn er twee speciale familiekamers. Deze kamers bieden u alle privacy om rustig afscheid te nemen van een dierbare. Dit is een goede oplossing als u wel in huiselijke kring afscheid wilt nemen van uw dierbare, maar geen bezoek aan huis wilt of kunt ontvangen. Wilt u de familiekamer bezoeken dan is een afspraak vooraf niet nodig, omdat u een eigen sleutel krijgt van de familiekamer waar uw dierbare ligt opgebaard. U kunt uw dierbare dus bezoeken wanneer u dat maar wilt; dag en nacht.

  De familiekamers zijn ook erg geschikt voor nabestaanden die verder weg wonen en willen overnachten. Iedere kamer is sfeervol ingericht met een klein keukenblok, radio, televisie, internetaansluiting, airco, douchemogelijkheid en een bedbank.

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken: