Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  Roos op hout

  Uitvaartverzorging en afscheid nemen

  Afscheid nemen van een dierbare. Iedereen krijgt er helaas vroeg of laat mee te maken. Een moeilijke periode met overweldigende emoties, waarin ook nog veel rond de uitvaart geregeld moet worden. Nabestaanden willen in alle rust afscheid kunnen nemen, het is dan fijn te weten dat u kunt vertrouwen op professionele uitvaartverzorging die u alle ruimte heeft om afscheid te nemen. Waardig, kalm en vredig, met aandacht en respect voor de overledene en zijn of haar omgeving. Dit staat altijd centraal bij de uitvaartverzorging van De Groot Uitvaart.

  Religieuze uitvaartdienst
  Wij vertellen hoe wij omgaan met religie tijdens de uitvaartdienst.
  Meer informatie
  Geluid en muziek tijdens de uitvaart
  Het spelen van muziek tijdens een uitvaart is al eeuwenoud. Muziek helpt bij het gedenken van de overledene.
  Meer informatie
  Familiekamers
  Steeds meer nabestaanden willen een overledene kunnen bezoeken wanneer en zo vaak als het ze uitkomt.
  Meer informatie
  Condoleren
  Dit kan zowel thuis als in ons Uitvaartcentrum plaatsvinden afhankelijk van de wensen van de familie.
  Meer informatie

  Het overlijden en de nabestaanden

  Een overlijden van een naaste blijft een emotionele gebeurtenis waar u zich nooit helemaal op kunt voorbereiden. Naast alle emoties waar u mee te maken krijgt, moeten er ook zaken geregeld worden zoals opbaring, voorbereiding voor de uitvaart en uitvaartverzorging. Daarnaast wordt er van u verwacht dat u als nabestaande ook alle officiële verplichtingen nakomt. Uitvaartverzorger De Groot Uitvaart stelt alles in het werk om u zoveel mogelijk uit handen te nemen zodat u de tijd en ruimte heeft voor uw verdriet en het afscheid.

  Professionele uitvaartverzorging ondersteunt u in het gehele proces. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat het lichaam van de overledene met de grootste aandacht en zorg wordt overgebracht naar het uitvaartcentrum. Een professionele uitvaartverzorging verzorgt de opbaring zodat iedereen uit de omgeving de overleden dierbare nog een laatste groet kan brengen. Voor veel mensen is dit een belangrijk moment in het rouwproces. Hierbij houdt de uitvaartverzorging altijd rekening met de eventuele wensen van de overledene als de nabestaanden. Zo is het mogelijk om in de rouwkamers te kiezen voor een heel persoonlijke sfeer met bloemen, een foto of andere voorwerpen of spullen die kenmerkend waren voor het leven en de persoonlijkheid van de overleden dierbare.

  De uitvaartverzorging omvat alle facetten die u kunt verwachten van professionele uitvaartverzorging zoals rouwvervoer, het inrichten van de locatie waar de uitvaart plaatsvindt, de ontvangst van de mensen die de uitvaart bijwonen en het overbrengen van de overleden dierbare naar de laatste rustplaats.

  De uitvaart

  U heeft een belangrijke inbreng bij de uitvaartverzorging. Wenst u een dienst in intieme kring of is iedereen welkom? Wilt u een begrafenis of een crematie? Wilt u een burgerlijke of kerkelijke dienst? De uitvaartverzorging verloopt steeds in nauwe samenspraak met de nabestaanden waarbij ook de laatste wensen van de overledene zelf een centrale plaats innemen.

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken:

  De herinnering

  Na het laatste afscheid en de uitvaartverzorging, zijn er veel mogelijkheden om uw dierbare blijvend te herinneren met een mooie grafsteen of urn. U kunt ook kiezen voor een mooi gedenksieraad dat u steeds bij u kunt dragen en u het warme gevoel geeft dat uw dierbare nog steeds in uw nabijheid is. Professionele uitvaartverzorging biedt ook de mogelijkheid tot het opnemen van de uitvaartdienst zodat u deze op een later tijdstip nog eens kunt terugkijken. Een blijvende herinnering voor u en de mensen die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn.

  Een professionele uitvaartverzorging is er om de overledene een waardig en respectvol afscheid te geven. Ook met alle aandacht voor wie de persoon bij het leven geweest is. Een professionele uitvaartverzorging ontzorgt de nabestaanden en begeleidt u zo goed mogelijk. U kunt rekenen op onze professionele en ervaren uitvaartverzorgers die, waar u het wenst, zaken uit handen nemen. Uw uitvaartverzorger staat u tijdens het gehele proces bij: van het overlijden tot en met het laatste, waardige afscheid van uw overleden dierbare. U kunt ons 24 uur per dag bereiken.