Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
Winkelmandje
 
Roos op hout

Afscheid nemen met uitvaartverzorging

Afscheid nemen van een dierbare, iedereen krijgt er helaas vroeg of laat mee te maken. Nooit is dit makkelijk, het afscheid komt altijd te vroeg en de emoties zijn steeds overweldigend. Omdat u in deze periode in alle rust en sereniteit afscheid wilt kunnen nemen van uw dierbaren, kan u beroep doen op professionele uitvaartverzorging om u in deze moeilijke periode bij te staan. Waardig en sereen afscheid nemen met respect voor de overledene en zijn omgeving staat hierin steeds centraal.

Het overlijden

Of een overlijden reeds enige tijd verwacht werd naar aanleiding van een ziekte, of plots en onverwacht door een ongeval bijvoorbeeld, het blijft steeds een ingrijpende en bijzonder emotionele gebeurtenis waar u zich nooit helemaal kan op voorbereiden. Naast alle emoties die hierbij naar boven komen, moet ook één en ander geregeld worden zowel op vlak van opbaring en voorbereiding voor de uitvaart. Hierbij komen dan ook nog de officiële verplichtingen die u moet vervullen. Uw uitvaartverzorger stelt alles in het werk om u zoveel als mogelijk uit handen te nemen zodat u de tijd en ruimte heeft voor uw verdriet en het afscheid.

De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat het lichaam van de overledene met de grootste zorg wordt overgebracht naar het uitvaartcentrum en zorgt, indien u dit wenst, voor de opbaring zodat iedereen uit de omgeving de overledene nog een laatste grote kan komen brengen. Voor veel mensen is dit een enorm belangrijk gegeven in het rouwproces. Uiteraard is het steeds aan de naasten om hierin beslissingen te nemen. In bepaalde gevallen gaf de overledene zal ook reeds aan hoe hij of zij dit zou willen en ook daar wordt steeds rekening mee gehouden. In de rouwkamers kunt u kiezen voor een persoonlijke sfeer door middel van bloemen, een foto van de overledene of zaken die de overleden kenmerkten.

De verzorging van de uitvaart omvat alle facetten zoals het voorzien van rouwvervoer, het inrichten van de locatie waar de uitvaart plaatsvind, het overbrengen naar de laatste rustplaats en het onthaal van de mensen die de uitvaart bijwonen.

De uitvaart

U heeft volledig zelf de keuze in hoe u de uitvaart zelf wil verzorgen. Wenst u een dienst in intieme kring of voor iedereen die dit wenst? Wilt u een begrafenis of een crematie? Wilt u een burgerlijke of kerkelijke dienst? De uitvaarverzorging verloopt steeds in nauwe samenspraak met de naasten waarbij ook de laatste wensen van de overledene zelf een centrale plaats innemen.

De herinnering

Ook na het overlijden en het laatste afscheid, heeft u de mogelijkheid een tastbare herinnering te hebben aan uw dierbare. Een mooie grafsteen of urne, bieden u de mogelijkheid ook na het laatste afscheid een plaats te hebben om de overleden nog te herdenken. U kan ook kiezen voor een mooi gedenksieraad dat u steeds bij u kan dragen wat u het gevoel heeft dat uw dierbare nog steeds in uw nabijheid is. De uitvaartdienst zelf kan ook opgenomen worden als u dit wenst zodat u ook hieraan een herinnering blijft houden of die u kan bezorgen aan naasten die de uitvaart zelf niet konden bijwonen.

Een overlijden in naaste kring zet even uw hele wereld overhoop en dit is waarom onze uitvaartverzorging er in deze moeilijke tijd alles aan wil doen om u zo goed mogelijk te begeleiden. U kan steeds op onze professionele diensten rekenen als u die nodig heeft en wij stellen alles in het werk uw dierbare een sereen en waardig afscheid te bieden. Uw uitvaartverzorger staat u van bij het overlijden tot na het laatste afscheid bij. Wanneer ons inschakelen nodig is na het overlijden van een dierbare, kunt u ons uiteraard steeds 24/7 bereiken en op ons rekenen.

Vragen?

Heeft u nog meer vragen met betrekking tot het regelen van de uitvaart? Wellicht staat uw vraag bij de meest gestelde vragen. Voor directe vragen zijn wij telefonisch en per mail bereikbaar.

De Groot Uitvaart helpt u om een prettig en rustig afscheid te regelen voor de nabestaanden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Uw vraag gaat over:
Hoe kunnen wij u bereiken: