Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Rouwbloemen

  Bloemen horen bij allerlei bijzondere momenten in het leven, ook bij de dood. Rouwarrangementen worden vaak besteld tijdens het regelen van de uitvaart. Er zijn verschillende soorten rouwboeketten of rouwarrangementen. Met spreekt van rouwtakken (langwerpige rouwarrangementen) en rouwkransen (grote ronde rouwarrangementen). Ook wordt er veel gekozen voor het biedermeier boeket, een boeket in de vorm van een halve bol gemaakt in een schaal of vaas. Bij een rouwarrangement wordt vaak nog een lint toegevoegd met een persoonlijke tekst.

  Rouwbloemen kunt u bestellen via Topbloemen en Fleurop. Beide organisaties werken samen met de lokale bloemist.

  Voor rouwarrangementen werken wij samen met verschillende partners. Twee lokale bloemisterijen waarmee wij nauw samenwerken zijn Strelitzia Bloembinders en Sonia Bloemen, beide gevestigd in Huizen. Online zijn bloemen te bestellen via Topbloemen en Fleurop. Beide organisaties werken samen met de lokale bloemist.  Bestellen is mogelijk voor zowel persoonlijke als zakelijke contacten van de overledene. 

  Om rekening mee te houden:

  Waar bezorgen? Het is gebruikelijk dat u de rouwbloemen laat bezorgen op het adres waar de overledene ligt opgebaard. Dit kan een huisadres zijn of bij ons Uitvaartcentrum. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat de bloemen mee gaan naar de plechtigheden zoals condoleance en uitvaart. Een troostboeket voor de nabestaanden mag rechtstreeks naar hun woonadres of naar het correspondentieadres. 

  Gepaste tekst op rouwlint of kaart.  Bij rouwbloemen richt u de tekst aan de overledene. U kunt denken aan een persoonlijke tekst of meer standaard teksten. Enkele voorbeelden hiervan staan verder op deze pagina. Vergeet ook niet de afzender te vermelden. Tijdens het bestellen kunt u kiezen voor een rouwlint (2 stroken) of een kaart.

  Wanneer bezorgen? Tijdens het bestellen kiest u zelf een bezorgdatum, maar wij vragen ook om informatie over datum en tijd uitvaart (indien bekend). Dit is om een compleet beeld te krijgen. De watervoorraad in het steekschuim bij een rouwstuk is beperkt. Daarom adviseren wij om de bloemen pas te laten leveren maximaal enkele dagen voor de plechtigheid.

  Op deze manier bent u er zeker van dat de bloemen bij de plechtigheid nog mooi zijn.

  Enkele voorbeeldteksten voor op linten:

  1. Een laatste groet
  2. Rust zacht
  3. Vaarwel
  4. Voor altijd in mijn/ons hart
  5. Dag lieve ......
  6. Ik zal je missen.
  7. Wij zullen je missen.
  8. Ik zal je nooit vergeten
  9. Woorden schieten tekort
  10. Rust in vrede
  11. Rust in vrede lieve ...
  12. Met liefde gegeven
  13. Met grote dankbaarheid
  14. Tot weerziens
  15. Bedankt lieve ...
  16. Bedankt voor alles.
  1. Lieve ....., bedankt voor alles.
  2. Bedankt voor ... gelukkige jaren.
  3. Voorgoed uit ons midden maar niet uit ons hart.
  4. Je zult altijd in onze herinnering blijven voortleven.
  5. Bedankt voor de fijne tijd samen.
  6. Met oprechte deelneming.
  7. Uw nagedachtenis zullen wij in ere houden.
  8. In onze harten leef je voort.
  9. Tot het einde gestreden.
  10. In mij bloeien duizend tuinen de mooiste bloemen zijn voor jou.
  11. Hoe zal de tijd ooit de wonden helen.
  12. We houden van je.
  13. Je was zo lief voor ons.
  14. Onuitwisbaar is de herinnering aan jou.
  15. Vechten hoeft niet meer, rust nu maar uit.
  16. Jou te moeten missen, die onmisbaar was.

  De bloemen na de uitvaart

  In veel gevallen zullen de bloemen na de uitvaart achterblijven op het graf. Na een crematie worden de bloemen buiten op het bloemenveld gelegd. U kunt de bloemen eventueel ook mee naar huis nemen, terugbrengen naar de kerk of neerleggen bij een monument.

  Indien u het rouwarrangement niet wilt laten vergaan kunt u dit (of een deel) laten prepareren zodat de kleur en schoonheid bewaard blijven en het rouwarrangement nog lang mee kan als herrinering. 

   

  Ook kan men een bloem uit het arrangement laten verzilveren, verbronzen of verharsen. Dit is een hele speciale manier om een herinnering te hebben aan de uitvaart.