Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Beeld- en geluidspresentatie

  Beeldopname - geluidsopname. Beeld- of geluidsopnames worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt bij uitvaarten. Vooral voor diegenen die, om welke reden dan ook, niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart, is een beeld- of geluidsopname een uitkomst om de gelegenheid te hebben alsnog afscheid te nemen van de overledene. Voorbeeld rouwfotograaf

  Video- of foto-opname

  Er kan een professionele video-opname of fotosessie van de uitvaart worden gemaakt. Na de uitvaart kan men dan in alle rust nog eens de muziek draaien, en een video of fotoalbum bekijken van de uitvaart. Men krijgt op zo'n dag zoveel indrukken dat wellicht vele details aan u voorbij gaan. Een beeld- of geluidsopname is ook zeer geschikt voor familieleden in het buitenland die door omstandigheden niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Zo kunnen ze de uitvaart - weliswaar op afstand - toch in zijn geheel beleven.

  Herinneringsvideo/dvd

  Het laten maken van een herinneringsvideo-dvd is een manier om de herinneringen aan de overledene op een mooie manier te bewaren. Er worden opnames gemaakt uit bestaand materiaal van de familie zoals foto's en videomateriaal, muziek en eventueel interviews van voor het overlijden. Op de dag van de uitvaart worden er ook opnames gemaakt waarna het beeldmateriaal tot een mooie herinneringsvideo-dvd wordt gemonteerd.

  Geluidsopname

  Indien gewenst kan er op elke locatie een geluidsopname van een uitvaart gemaakt worden. In ons Uitvaartcentrum, op de begraafplaats of in de kerk en op ieder crematorium kan van de afscheidsplechtigheid een geluidsopname gemaakt. De keuze is een cd- en of dvd-opname. Mocht men vooraf geen geluidsopname besteld hebben, dan bewaart het crematorium meestal enige tijd de opname (deze periode verschilt per crematorium en is meestal 2 tot 4 weken). Mocht men alsnog van gedachte veranderen dan kan men later altijd nog de geluidsopname bestellen.

  Boodschap van mij

  Bij leven kunt u de zogenaamde "Boodschap van mij" als herinnering op cd of dvd laten zetten met de bedoeling uw nabestaanden op een door hen gewenst tijdstip uw laatste boodschap en/of uw herinneringen te laten luisteren of bekijken. Op afspraak komt iemand bij u langs om de teksten en foto's voor de cd of dvd samen met u bij elkaar te zoeken.

  Samen met hem of haar bespreekt u hoe u denkt dat de cd of dvd eruit moet zien.