Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  vervolg afbeelding header

  Begraven in Bussum

  Het is voor velen geen makkelijk onderwerp om over na te denken, toch is het belangrijk om al tijdens het leven vast te leggen wat uw keuze is met betrekking tot begraven of cremeren. Mocht het moment daar zijn, dan hoeven nabestaanden daar niet meer over te beslissen en kunnen naast het regelen van de uitvaart, meer ruimte vinden voor de verwerking van emoties en rouw.

  Natuurlijk zijn wij er om u zoveel mogelijk te ontlasten op een moment dat moeilijk en overweldigend kan zijn. Wij zorgen er graag voor dat u, familie, vrienden en betrokkenen kunnen vertrouwen op een mooi, laatste en respectvol afscheid en plechtigheid in liefdevolle herinnering van de dierbare.

  De Groot Uitvaart heeft een jarenlange ervaring met cremeren en begraven in de gemeente Bussum maar ook daarbuiten. De Groot Uitvaart verzorgt namelijk met veel zorg en aandacht uitvaarten en begrafenissen in de gehele regio ‘t Gooi.

  De begraafplaats in Bussum

  Ter verduidelijking van de informatie over begraven en begraafplaatsen hebben wij vier gescheiden rubrieken voor u gemaakt met elk een verschillend onderdeel met betrekking tot begraven en begraafplaatsen.

  De begraafplaats
  De begraafplaats, begraafrecht, grafrust en meer.
  Meer informatie
  Het graf
  Het graf, familiegraf, grafkelders en grafzorg.
  Meer informatie
  Bijzonderheden op de begraafplaats
  Het kindergraf, het columbarium, de urnentuin en soorten begraafplaatsen.
  Meer informatie
  Het graf na de uitvaart
  Ruimen van het graf, inschikken en herbegravingen.
  Meer informatie

  Begraven in Bussum en 't Gooi

  Bussum is een van de mooie gemeenten die het Gooi rijk is en is gelegen tussen Hilversum, Laren, Naarden en Huizen. Wanneer men bepaald heeft om begraven te worden in Bussum dan heeft men de keuze uit 3 begraafplaatsen die alle aan de Nieuwe Hilversumseweg in Bussum gelegen zijn.:

  • de Algemene Begraafplaats Bussum
  • de Oude Rooms-Katholieke begraafplaats
  • de Nieuwe Rooms-Katholieke begraafplaats

  Op het grondgebied van Bussum vindt men overigens ook de Oude Begraafplaats in Naarden, aan de Amersfoortsestraatweg in Bussum.

  Ervaring met begraven in Bussum

  In Nederland zijn er vaste regels met betrekking tot begraven. Ook begraven in Laren zal onder deze wettelijke bepalingen vallen, zoals binnen welke periode het cremeren of begraven mag plaatsvinden. Dit mag niet eerder zijn dan 36 uur na overlijden en niet later dan 6 werkdagen na overlijden. Bij begraven of cremeren in een periode die afwijkt van deze bepalingen, zal men toestemming moeten vragen van de burgemeester van de betreffende gemeente of de officier van justitie.

  Begraven buiten de regio Bussum

  Natuurlijk kunnen wij u ook adviseren als de overledene ervoor heeft gekozen om buiten Bussum begraven te worden. Er kunnen verschillende redenen zijn zoals bijzetting in een familiegraf of de wens om in de plaats van geboorte begraven te worden. Een plek waar men een bijzondere band mee kan hebben vanwege herinneringen of belangrijke gebeurtenissen.