Logo De Groot Uitvaart
categorieen Menu Live plechtigheid
Pagina's
Wanneer u ons nodig heeft staan wij voor u klaar info@degrootuitvaart.nl 035 525 43 63
Live plechtigheid
   
  De Groot Uitvaart hoofdingang

  Uitvaartcentrum De Groot Uitvaart

  De Groot Uitvaart is een echt familiebedrijf, momenteel staat de derde generatie De Groot aan het roer om ‘opa’  De Groots traditie op eigentijdse manier voort te zetten: ervoor zorgen dat iedere uitvaart stijlvol en respectvol verloopt.

  Religieuze uitvaartdienst
  Wij vertellen hoe wij omgaan met religie tijdens de uitvaartdienst.
  Meer informatie
  Geluid en muziek tijdens de uitvaart
  Het spelen van muziek tijdens een uitvaart is al eeuwenoud. Muziek helpt bij het gedenken van de overledene.
  Meer informatie
  Familiekamers
  Steeds meer nabestaanden willen een overledene kunnen bezoeken wanneer en zo vaak als het ze uitkomt.
  Meer informatie
  Condoleren
  Dit kan zowel thuis als in ons Uitvaartcentrum plaatsvinden afhankelijk van de wensen van de familie.
  Meer informatie

  Ons uitvaartcentrum

  Sinds 1963 zijn wij gevestigd in de monumentale panden aan de Havenstraat 23-25 in Huizen. Deze panden hebben een karakteristieke uitstraling. In 2008 is het Uitvaartcentrum, gelegen in het centrum van Huizen, geheel gerenoveerd. Het Uitvaartcentrum is aan de binnenzijde geheel ingericht naar de wensen van deze tijd. De panden zijn aan elkaar verbonden door een glazen doorgang, die tevens de hoofdingang is. De gebruikte kleuren en de inrichting van het Uitvaartcentrum zorgen voor een passende en intieme sfeer.

  Mogelijkheden van het uitvaartcentrum

  Ons Uitvaartcentrum in Huizen organiseert en begeleidt het gehele proces rond een uitvaart. Wij zorgen voor de mogelijkheid en ruimte tot opbaren van de overledene, het uitvoeren en begeleiden van de afscheidsdiensten, condoleance en herdenkingsdiensten.

  Condoleancebezoeken en afscheidsdiensten

  Er is in het uitvaartcentrum ruimte gecreëerd voor condoleancebezoeken en afscheids-, herdenkingsdiensten. Uiteraard is er de mogelijkheid voor koffietafels en andere cateringmogelijkheden. Daarnaast is het Uitvaartcentrum rolstoelvriendelijk. Meer over de asbestemming.

  Opbaren

  Het opbaren van de overledene maakt het voor de nabestaanden mogelijk om op gepaste en persoonlijke wijze afscheid nemen van een dierbare. Een belangrijke eerste stap in het rouw- of verwerkingsproces. Er is veel mogelijk: thuis opbaren, opbaren in een uitvaartcentrum, een zorginstelling of in een kerk.

  Opbaren thuis of thuisopbaring

  Thuis opbaren geeft de nabestaanden de mogelijkheid afscheid te nemen in een vertrouwde omgeving met alle tijd en ruimte die nodig is. Kiest men ervoor om de overledene niet direct in de kist op te baren, dan is het mogelijk om op het eigen bed met een bedkoeling te worden opgebaard of op een speciaal koelbed dat wij voor u verzorgen. Voor veel mensen is dit een natuurlijke manier van opbaren. Anderen kiezen voor opbaren in een kist.

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Uw vraag gaat over:
  Hoe kunnen wij u bereiken:

  Opbaren in uitvaartcentrum

  Er kan ook een voorkeur zijn voor opbaren in een uitvaartcentrum. Wij beschikken in ons Uitvaartcentrum over twee speciale familiekamers. Deze kamers bieden u alle privacy om rustig afscheid te nemen van een dierbare. Het is een goede oplossing als u wél in huiselijke kring afscheid wilt nemen van uw dierbare, maar geen bezoek aan huis wilt of kunt ontvangen. Een afspraak vooraf is dan niet nodig omdat u de beschikking krijgt over een sleutel die toegang geeft tot één van deze kamers. U kunt dus bij uw dierbare zijn wanneer u dat wilt; dag en nacht.

  De familiekamers zijn ook bijzonder geschikt voor nabestaanden die verder weg wonen. Iedere kamer is sfeervol ingericht met een klein keukenblok, radio, televisie, internetaansluiting, airco, douchemogelijkheid en een bedbank voor een eventuele overnachting.

  Opbaren in een zorginstelling

  Heeft de overledene gewoond in een zorginstelling of zijn of haar laatste dagen doorgebracht in een hospice, dan biedt men daar vaak ook de mogelijkheid tot opbaren in een speciaal daarvoor bestemde kamer of ruimte.