https://www.degrootuitvaart.nl/na-de-uitvaart/nazorg/_263____NL

Wat moet er geregeld worden?

Vanaf 1 maart 2011 heeft De Groot Uitvaart het certificaat Steunpilaar ontvangen van de landelijke stichting Toch Verder.
Een stichting die zich bezig houdt met hulpmiddelen en informatie inzake de nazorg na een overlijden.
Wij bieden gratis hulp bij het afwikkelen van praktische problemen rondom overlijden.
Een overlijden is natuurlijk geen gemakkelijk onderwerp in het leven, maar vroeg of laat krijgen wij er allemaal mee te maken. Buiten het boekje Zorgna, wat u van ons krijgt als wij de uitvaart verzorgen, kunt u ook gebruik maken van de gratis service die wij u kunnen aanbieden als nazorg. Na een overlijden zal het voor nabestaanden een moeilijke tijd worden. Steun bij het emotionele verwerkingsproces kan gegeven worden door uw familie en vrienden, uw uitvaartverzorger, internet, professionals (via huisarts) en natuurlijk de benodigde tijd. Naast de problemen van verschillende emotionele aard wordt u ook geconfronteerd met de afwikkeling van zaken van praktische aard zoals: regelen pensioen na overlijden en uitkeringen, wijziging bankrekeningen, wijzigingen woonsituatie, wijzigen van de hypotheek, wijzigingen huursubsidie en zorgverzekeraar, inlichten diverse instanties, de notaris, om zomaar enkele te noemen.

Werkboek
In deze gewijzigde situatie heeft u wellicht nog niet het juiste overzicht en bovendien kan de hele zakelijke afhandeling soms lange tijd duren. Een afwikkeltijd van een jaar is zeker niet ongebruikelijk. Al die tijd willen wij u met onze dienstverling graag van dienst zijn via deze extra hulpservice op internet. Onze hulpservice op de site biedt de mogelijkheid om op veel vragen een antwoord te krijgen over praktische zaken. De mogelijkheid is aanwezig om zelf een werkhandleiding te maken, waardoor u snel een goed overzicht krijgt van uw nieuwe situatie en de nog te regelen zaken. Ervaring leert dat deze werkhandleiding extra steun en overzicht kan geven. In het werkboek is bij ieder onderwerp informatie beschikbaar.
Uiteraard blijft bij ons de persoonlijke nazorg en aanvullende advisering voorop staan en zien we deze mogelijkheid dan ook als toevoeging op onze dienstverlening.

 

 

Klik hier en u komt automatisch op de Nazorg pagina. Hier kunt u uw persoonlijke werkboek invullen en nadat u het werkboek heeft geprint kunt u het zelf bijwerken.

 

Praktische hulp
Boedelafwikkeling
door Via Verspoor. Begeleiding van executeur of nabestaanden bij de boedelafwikkeling (administratie, bezittingen, documenten etc.) van een overledene. Registreren van belangrijke zaken, ook bij leven.
Boedelmakelaar Taxatie, verkoop en (eventuele) complete ontruiming van de boedel.
Nalatenschappen voor het afwikkelen van de nalatenschap kunt ook kijken naar de mogelijkheden van Vitus Consult.


Wij wensen u sterkte met het verwerken van het verlies van uw dierbare.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Uw vraag gaat over:
Hoe wilt u benaderd worden met ons antwoord:

Desktop versie