https://www.degrootuitvaart.nl/het-overlijden/uitvaartkisten/klassieke-uitvaartkisten/plaatmateriaal/_282____NL

Plaatmateriaal kisten

Plaatmateriaal is zeer bekend in de moderne tijd en wordt vaak gebruikt als vervanging van het duurdere massieve hout dat veel gebruikt werd in het verleden. Het wordt meestal gemaakt uit restproducten en daarom veelal economisch aantrekkelijk. Vanwege de moderne techniek is het mogelijk om de uitvaartkisten alsnog een massief houten uiterlijk te geven met een fineerlaag. Een fineerlaag is een zeer dunne laag van echt hout die op het plaatmateriaal wordt gezet om het zo het gewenste uiterlijk te geven. Tevens wordt ook gebruikt gemaakt van plakfolie met beschikbare prints van hout.

Zie hieronder het assortiment plaatmateriaal kisten, onder het fotoalbum vind u nog meer informatie over de gebruikte materialen van de getoonde uitvaartkisten.
Voor meer informatie kunt u contact openemen met De Groot Uitvaart (Klik hier voor het contactformulier).

Materiaalinformatie

Spaanplaat is een materiaal dat wordt gemaakt uit zaagsel, kleine stukjes hout en bindmiddel, meestal kunsthars. Deze stukjes hout zijn meestal niet alleen afkomstig van bomen maar vaak ook van houtachtige planten zoals vlas, rijststro en rietsuikerstro. De stukjes hebben een bepaalde afmeting en worden daarom tot spaanplaat gerekend, andere plaatmaterialen hebben andere samenstellingen. Omdat spaanplaat een materiaal is dat is samengesteld uit vele kleine onderdelen is het perfect om een specifieke vorm te geven. 

Multiplex is een plaatmateriaal dat onstaat door meerdere fijne houtlagen kruislings op elkaar te lijmen. Multiplex maakt efficiënt gebruik van beschikbaar hout, is vaak sterker dan massief hout door kruislings lijmen, is beschikbaar in veel verschillende diktes en is tevens lichter dan andere plaatmaterialen. 

MDF staat voor Medium-Density Fibreboard is een plaatsoort die gemaakt wordt door het samenpersen van houtvezels. Vanwege de fijne vezelstructuur is het zeer geschikt voor de meest complexe bewerkingen.

Loom is een uitzondering op deze pagina. Dit omwikkelde product is afwijkend in die zin dat het geen houtachtig plaatmateriaal is. Het is een kistmateriaal waarbij omwikkeld papier wordt gebruikt en zo lijkt het op riet. Het is dan ook perfect geschikt voor vlechtwerk en vandaar dat de uitvaartkisten die van Loom zijn gemaakt ook gevlecht zijn. 

 

Desktop versie