https://www.degrootuitvaart.nl/het-overlijden/uitvaartkisten/green-coffins-uitvaartkisten/wilgenteen/_277____NL

Wilgenteen uitvaartkisten

Wilgen zijn bladverliezende bomen en struiken die voor namelijk voorkomen op natte ondergronden in gematigde en in koude regio’s van het noordelijk halfrond. De wilg is een boom waar elk jaar opnieuw wilgenteen aan groeit zonder de noodzaak voor nieuwe aanplant.

De wilgenteen wordt gebruikt om kisten van te vlechten. Ook in Nederland komen wilgen veelvuldig voor, met name langs sloten en op vochtige bodem. Met hun wortels beschermen ze de kanten van sloten en vaarten tegen de waterwerkingen. Vaak worden de wortels groter dan de stam die uit de wortels groeit. Als ze voldoende licht krijgen groeien wilgen snel, op de grond gevallen stukjes of afgebroken takken schieten spontaan wortel als ze op de grond blijven liggen. Wilgen zijn in Nederland veelal aangeplant. Wilgenteen wordt geknipt van bosjes die wij kennen als de kroon. Van een wilg kun je ongeveer 40 jaar oogsten pas dan wordt er opnieuw geplant.

Het vlechten van de wilgenteen uitvaartkisten gebeurt op traditionele wijze waardoor de kisten een natuurlijke en eenvoudige uitstraling krijgen.

Zie hieronder voor het assortiment wilgenteen uitvaartkisten van GreenCoffins.
Voor meer informatie zie http://www.greencoffins.nl/ of neem contact op met De Groot Uitvaart (Klik hier voor het contactformulier).

Desktop versie