https://www.degrootuitvaart.nl/het-overlijden/uitvaartkisten/green-coffins-uitvaartkisten/pinboo-pine/_278____NL

Pinboo & Pine uitvaartkisten

Naaldbomen zijn snelgroeiende wintergroene bomen die tot 80 meter hoog kunnen worden. Ze worden wereldwijd gebruikt voor het maken van planken en houtpulp, ook worden ze gekweekt voor werkhout. Oorspronkelijk komen naaldbomen voornamelijk voor op het noordelijk halfrond maar inmiddels groeien ze ook in sommige subtropische gebieden en in gematigde delen van het zuidelijk halfrond. Naaldbomen zijn minder resistent tegen insecten of rotting dan vele andere bomen. Daarom is naaldhout een zeer goede grondstof voor het maken van uitvaartkisten.

De pijnboom (pine) uitvaartkisten worden in Polen gemaakt en zijn FSC gecertificeerd. Het internationale, onafhankelijk FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproductten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn. De productie vindt plaats door een coöperatie die gebruik maakt van snel groeiende en speciaal voor dit doel gekweekte dennenbomen.

De Pinboo uitvaartkisten worden gemaakt in China en bestaan uit een mix van voor dit doel gekweekt naaldbomen en bamboe. Ook deze uitvaartkisten zijn FSC gecertificeerd en dragen het Fair Trade keurmerk.

Zie hieronder het assortiment Pinboo & Pine uitvaartkisten van GreenCoffins.
Voor meer informatie zie http://www.greencoffins.nl/ of neem contact op met De Groot Uitvaart (Klik hier voor het contactformulier).

Desktop versie