https://www.degrootuitvaart.nl/het-overlijden/uitvaartkisten/green-coffins-uitvaartkisten/pandanus/_280____NL

Pandanus uitvaartkisten

Pandanus staat ook bekend onder de naam schroefpalm of wilde ananas en is een snel groeiend onkruid dat veel voorkomt in tropische delen van de wereld. Bij elkaar zijn er zo'n zevenhonderd soorten bekend. Het is een onkruid dat zelfs onder de moeilijkste omstandigheden goed en snel kan groeien.

Omdat pandanus zout tolerant is wordt het ook in gebieden aan zee aangetroffen. Met haar verwikkelde wortels houdt pandanus duinzand vast en gaat daarmee erosie van de kustlijn tegen. In de tropische kustgebieden wordt pandanus hiervoor veelvuldig ingezet.

Verschillende culturen gebruiken de bladeren als dakbedekking en bijvoorbeeld ook voor het produceren van touw, manden, matten, hoeden, placemats, netten en papier, en nu dus ook voor uitvaartkisten.

Uitvaartkisten van pandanus blad zijn een milieuvriendelijk alternatief voor het gebruik van zeegras, een plantensoort die GreenCoffins eerder heeft gebruikt voor de productie van uitvaartkisten. Zeegras, een plant die groeit in de kustwateren van Oost-Afrika, Zuid-Oost Azië en het Caribische gebied geeft bescherming aan vele variëteiten van vis. Het wordt momenteel bedreigd door kustontwikkeling, bagger- en stadsuitbreiding en door toerisme. Diverse lokale overheden verplichten bij het gebruik van zeegras inmiddels tot herplanten. Omdat zeegras geen milieuvriendelijk alternatief meer bood voor de productie van uitvaartkisten is men bij GreenCoffins overgestapt op het gebruik van pandanus. Eenmaal geproduceerd zijn een pandanus uitvaartkist en een zeegras uitvaartkist qua uiterlijk nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

Zie hieronder voor het assortiment panadanus kisten van GreenCoffins.
Voor meer informatie zie http://www.greencoffins.nl/ of neem contact op met De Groot Uitvaart (Klik hier voor het contactformulier).

Desktop versie