https://www.degrootuitvaart.nl/het-overlijden/uitvaartkisten/green-coffins-uitvaartkisten/bananenblad/_276____NL

Bananenblad uitvaartkisten

De bananenplant is een van de oudst geteelde gewassen in de wereld. De planten komen oorspronkelijk voor in het tropische deel van Zuid-Oost Azië. Omdat een bananenplant vaak vrij lang en stug is, met soms een omvang van wel drie meter, wordt er vaak gedacht dat de bananenplant een boom is. Dit idee wordt versterkt doordat de hoofdstam tot twaalf meter hoog kan worden met bladeren van meer dan drie meter lengte. Bananenblad is een restproduct van de landbouw en vormt een onuitputtelijke bron van grondstof voor het vervaardigen van uitvaartkisten uit duurzaam materiaal.

Wanneer de bananen rijp zijn sterft de stam van de bananenplant af. Dan worden de bananenbladeren gedroogd en tezamen met gezaagde schijven van de stam gebruikt om kisten en manden te vervaardigen. Zonder noodzaak tot herplanting zal de bananenplant tijdens het volgende groeiseizoen weer uitgroeien tot een plant die volledig gebruikt kan worden in de landbouw. De bananenplant is daarmee een goed bruikbaar duurzaam materiaal. De bananenblad kisten en manden van GreenCoffins worden handgemaakt in Indonesië en dragen het Fair Trade keurmerk.

Zie hieronder voor het assortiment bananenblad kisten en manden van GreenCoffins.
Voor meer informatie zie http://www.greencoffins.nl/ of neem contact op met De Groot Uitvaart (Klik hier voor het contactformulier).

Desktop versie