https://www.degrootuitvaart.nl/het-overlijden/uitvaartkisten/green-coffins-uitvaartkisten/bamboe/_275____NL

Bamboe uitvaartkisten

Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en behoort, met uitzondering van een aantal gematigde soorten, tot de wintergroene planten. Wereldwijd zijn er meer dan 1500 bamboe soorten. In tegenstelling tot bomen groeien alle bamboe soorten tot volledige hoogte en breedte in slechts één enkel groeiseizoen van 3 tot 4 maanden.

Wanneer bamboe aan de wortel wordt gekapt duurt het, zonder de noodzaak voor nieuwe aanplant, slechts 59 dagen voordat de volle lengte weer wordt bereikt. Daarmee is bamboe een ultiem duurzaam materiaal.

De producten van GreenCoffins worden handmatig in Indonesië en in China vervaardigd en zijn Fair Trade gecertificeerd. Ze zijn van bamboe afkomstig van speciaal hiervoor aangelegde plantages die met vergunning van de overheid worden geëxploiteerd.

De voor onze kisten en manden gebruikte reuzenbamboe is de grootste bamboesoort ter wereld en groeit tot 25 a 35 meter hoogte. Na het kappen van de Bamboe groeit deze tijdens het volgende groeiseizoen weer tot de volledige hoogte en breedte met 50 centimeter of meer per dag. Behalve de coffin zelf wordt ook de bodem van massief bamboe Ecoboard gemaakt.

De robuuste handvatten zijn met stevig palm koord bevestigd. Daarmee bestaan onze bamboe kisten voor 100% uit natuurlijk en duurzaam materiaal.

De Pandabeer en Bamboe

Reuzenbamboe wordt niet gegeten door de Chinese Panda. Deze eet kleinere bamboe soorten die voorkomen in andere delen van China dan waar de plantages van de Reuzenbamboe zich bevinden.

Zie hieronder voor het assortiment van bamboe kisten en manden via GreenCoffins.
Voor meer informatie zie http://www.greencoffins.nl/ of neem contact op met De Groot Uitvaart (Klik hier voor het contactformulier).

Desktop versie