https://www.degrootuitvaart.nl/het-overlijden/uitvaartkisten/de-natuurkist/_322____NL

De Natuurkist

 

uit 'goed' hout gesneden

 

De Natuurkist wordt in twee varianten aangeboden via Capulus. De Natuurkist is gemaakt van Nederlands hout uit genormeerde Nederlandse bossen. Elke natuurkist heeft daardoor een herkomstcertificaat. Tevens vormt de kist een actieve schakel in het behoud van de Nederlandse bossen omdat Capulus voor elke Natuurkist een nieuwe boom plant. Nabestaanden krijgen de gelegenheid om hierbij betrokken te zijn. De kist wordt gemaakt op verantwoorde wijze. Het ontwerp van de uitvaarkist is uniek, modelrechtelijk beschermd en gemaakt van ongelakt hout met kenmerkende massieve hoekstukken.

Het volgende ontwerp is op dit moment beschikbaar.

Massief douglas houten uitvaartkist, 2 langsgrepen, ongelakt en een bekleding van ongebleekt katoen met koord.
                                               

                                              

 

                                                

 

Herinneringsboom

Voor elke natuurkist plant Capulus een herinneringsboom in samenwerking met Natuurmonumenten. De nabestaanden kunnen hierbij een actieve rol krijgen. De herinneringsboom is een tastbare herdenking die in lijn is met het duurzame karakter van de Natuurkist. Het planten van een boom gebeurd in Nederland en draagt zo bij aan het Nederlandse natuurbehoud.

 

 

De houtsoort

De douglas is een van de grootste bomensoorten in Nederland. Het oppervlakte aan douglas in Nederland bedraagt ongeveer 18.000 ​hectare. De douglas kent een snelle jeugdgroei en de houtopbrengst per hectare is drie keer hoger dan de grove den, terwijl de kwaliteit minstens net zo goed is. De douglas wordt in Nederland 30-40 meter hoog met een gemiddelde stamdiameter van 1-2 meter. Douglashout kan en zou veel meer moeten worden toegepast in Nederland als duurzaam alternatief voor andere soorten hardhout.

 

 

 

 

 

Capulus

Capulus geeft, als partner van MVO Nederland, actieve invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Capulus streeft ernaar duurzaam vervaardigde uitvaartkisten van natuurlijke materialen beschikbaar te maken. Meer informatie vindt u via www.capulus.nl 

Tevens kunt u contact opnemen met De Groot Uitvaart voor meer informatie over de Natuurkist. (Klik hier voor ons contactformulier.)

Desktop versie